Start Jadłospis

Jadłospis

W Best Selerze każdy tydzień jest inny, dlatego nasz catering jest nie tylko zdrowym wyborem, ale także kulinarną przygodą! Z nami skosztujesz kuchni z całego świata, będziesz delektować się fast foodami, a nawet tortami, przez cały czas mając zapewnione idealne zbilansowanie składników odżywczych oraz kaloryczność.

Wydaje się to niemożliwe? A jednak!

Tygodnie tematyczne w pakiecie BEST:

Tydzień kuchni wschodu

13 września środa

Śniadanie: fit rollsy z łososiem

II śniadanie: kumpir – turecki faszerowany ziemniak

Obiad: butter chicken z plackiem naan

Podwieczorek: ciasto czekoladowe

Kolacja: stir fry z warzywami

14 września czwartek

Śniadanie: pieczywo z tatarem z suszonych pomidorów

II śniadanie: spring rolls z sosem sweet chilli

Obiad: schoarma z frytkami, ketchupemi i surówką z kapusty pekińskiej

Podwieczorek: koktajl mango lassi

Kolacja: sałatka z pieczonym kurczakiem i ziemniakami

15 września piątek

Śniadanie: śniadaniowa sałatka z jajkiem i kiełkami

II śniadanie: hummus z suszonymi pomidorami podany z warzywami

Obiad: zapiekana ryba ze szpinakiem podana z gotowanymi ziemniaczkami i orientalną surówką z ogórka

Podwieczorek: sticky rice z brzoskwiniami, bananem i orzechami

Kolacja: czerwone naleśniki z fetą i rukolą

16 września sobota

Śniadanie: pasta z makreli z chrupkim pieczywem, słupki kolorowej papryki

II śniadanie: pulpeciki po koreańsku z ryżem

Obiad: pita z indykiem, fetą, grillowanymi warzywami i sosem ziołowym

Podwieczorek: kinder maxi king

Kolacja: bałkańska tarta z ajwarem

17 września niedziela

Śniadanie: pasta z pieczonej marchewki z fetą i paluchem pełnoziarnistym

II śniadanie: sałatka na roszponce ze świeżymi warzywami i tuńczykiem

Obiad: szarpana wieprzowina, puree, czerwona kapusta peklowana

Podwieczorek: sernik na zimno cheesecake

Kolacja: krem ziemniaczany ze szczypiorkiem

Tydzień zdrowych fast-foodów

18 września poniedziałek

Śniadanie: naleśnik zapiekany z szynką, serem i warzywami, dip koktajlowy

II śniadanie: sałatka meksykańska z nachos

Obiad: fit lasagne z indykiem, rukola z dressingiem balsamicznym

Podwieczorek: deser a la bueno

Kolacja: kofty z sosem tzatziki i ziemniakami wedges

19 września wtorek

Śniadanie: cytrynowe pancakes z makiem

II śniadanie: krem z kukurydzy z popcornem

Obiad: kurczak z brokułami pod pierzynką, kosteczki ziemniaczane, surówka z białej kapusty

Podwieczorek: ciasto z pianką i truskawkami

Kolacja: zapiekanka na bagietce z pieczarkami i ketchupem

20 września środa

Śniadanie: śniadaniowa quesadilla ze szpinakiem

II śniadanie:  amerykańska sałatka cobb

Obiad: indyk w sosie słodko-kwaśnym z ryżem jaśminowym

Podwieczorek: ciasto czekoladowe z kremem

Kolacja: gulasz z chorizo i ciecierzycą z bułeczką

21 września czwartek

Śniadanie: pełnoziarniste tosty z sosem szczypiorkowym

II śniadanie: rozgrzewająca zupa a la ramen

Obiad: burrito

Podwieczorek: koktajl bounty

Kolacja: pieczone tofu zmieniające życie z makaronem ryżowym

22 września piątek

Śniadanie: fritatta z warzywami i pieczywem

II śniadanie:  zupa pieczarkowa z grzankami z pesto i bazylią

Obiad:  bataty nadziewane z pieca

Podwieczorek: sernik nowojorski

Kolacja: pieczona papryka nadziewana mięsem, kaszą i warzywami, sos czosnkowy

23 września sobota

Śniadanie: jajko sadzone, grillowana szynka szwarcwaldzka, grillowany pomidor, szczypiorek, pieczywo

II śniadanie: frytki warzywne z dipem rancherskim

Obiad: burger śródziemnomorski

Podwieczorek: krucha szarlotka

Kolacja: spaghetti aglio olio z suszonymi pomidorami

24 września niedziela

Śniadanie: pasta z pieczonego kurczaka z pieczywem, chrupiący ogórek i rzodkiewka

II śniadanie: sałatka z mozzarellą, pomidorkami i czarnymi oliwkami z dressingiem włoskim

Obiad: zapiekanka gyros

Podwieczorek: pomarańczowe ciasto marchewkowe

Kolacja: pełnoziarnista pizza z szynką i grillowanymi warzywami

Tydzień smaków wczesnej jesieni

25 września poniedziałek

Śniadanie: placuszki dyniowe z waniliowym serkiem

II śniadanie: sałatka z cieciorką, pieczoną marchewką i serem feta

Obiad: szarpany kurczak podany z kasza jaglaną i surówką z pora, marchewki i jabłka

Podwieczorek: koktajl z pieczonymi śliwkami i cynamonem

Kolacja: Kolacja: penne z jarmużem, suszonymi pomidorami i polskim serem lazur

26 września wtorek

Śniadanie: pasta z pieczonej papryki z orzechami włoskimi podana z chrupkim chlebem

II śniadanie: zupa koperkowa

Obiad: zapiekane tortille z indykiem i warzywami podane z sałatką vinaigrette

Podwieczorek: pianka cytrynowo-waniliowa

Kolacja: tarta z warzywami

27 września  środa

Śniadanie: zielona szakszuka z pieczywem

II śniadanie: mieszane sałaty z wędzonym twarogiem i chrupiącymi warzywami

Obiad: kolorowy gulasz z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym

Podwieczorek: muffinki oreo

Kolacja: lasagne z kapusty włoskiej

28 września czwartek

Śniadanie: omlet z pieca z pieczywem

II śniadanie: barszcz ukraiński

Obiad: kotlety z piersi kurczaka saute, puree ziemniaczane, mizeria

Podwieczorek ananasowo-kokosowy pudding z tapioką

Kolacja: pieczone pierożki z dipem chrzanowym

29 września piątek

Śniadanie: śniadaniowe naleśniki z twarogiem na słodko

II śniadanie: sałatka z kaszy gryczanej i pieczonego buraka ze słodkim sosem vinaigrette

Obiad: zapiekanka z batatami, cukinią i mozzarellą

Podwieczorek: ciasto z karmelizowanymi bananami

Kolacja: placki ziemniaczane z sosem paprykowym

30 września sobota

Śniadanie: drożdżowa bułeczka zapiekana

II śniadanie: sałatka na rukoli z serem pleśniowym i winogronami

Obiad: fishburger z sosem tatarskim

Podwieczorek: kremowy koktajl „szarlotka”

Kolacja: faszerowana cukinia z pieca

1 października niedziela

Śniadanie: leśne tosty z grzybami i dipem

II śniadanie: muffinki z komosą, dipem pomidorowym i pieczywem razowym

Obiad: roladki schabowe na puree z marchewką podane z kalafiorem z bułeczką

Podwieczorek: sernik z pianką i brzoskwiniami

Kolacja: makaron ryżowy z marchewką, imbirem i tofu

Tydzień amerykański

2 października poniedziałek

Śniadanie:  cinnamon rolls

II śniadanie: krem drobiowy z grzankami

Obiad: Meat loaf podany z puree ziemniaczanym z chrzanem, sosem pieczeniowym i zielonym groszkiem

Podwieczorek: salatka z kaszą bulgur i kurczakiem

Kolacja: fit hot dog

3 października wtorek

Śniadanie: muffinki a la pizza amerykańska

II śniadanie: pasta jajeczna z pieczarkami, razowym pieczywem, rzodkiewką i kiełkami

Obiad: makaron penne z sosem Alfredo

Podwieczorek: czekoladowe brownie

Kolacja: pieczone pierożki gyros z sosem czosnkowym

4 października środa

Śniadanie: jogurt grecki z domową granolą piernikową

II śniadanie: kowbojski krem z czerwonej fasoli z nachosami

Obiad: indyk parmigianna włoskich emigrantow z kaszą kuskus, warzywa gotowane

Podwieczorek: sałatka na rukoli z grillowanym serem halloumi, suszonymi pomidorami, papryką i pestkami dyni

Kolacja: wrapy zapiekane

5 października czwartek

Śniadanie: jajko sadzone w warzywach z chlebem razowym

II śniadanie: smoothie green monster

Obiad:  schab w sosie własnym podany z opiekanymi batatami i fasolką szparagową

Podwieczorek: apple pie

Kolacja: tarta z porami i suszonymi pomidorami, sałata vinaigrette

6 października  piątek

Śniadanie: rollsy naleśnikowe ze szpinakiem i fetą

II śniadanie: placki kukurydziane z dressingiem ranch

Obiad: kotleciki z miruny z sosem jogurtowo-ziołowym, z ryżem i surówką z białej kapusty

Podwieczorek: carrot cake – ciasto marchewkowe z kremem

Kolacja: pachnąca zapiekanka makaronowa z mozzarellą

7 października sobota

Śniadanie: waniliowe pancakes z sałatką owocową

II śniadanie: Chef’s salad

Obiad: cheeseburger

Podwieczorek: krem z zielonego groszku z grzankami

Kolacja: nuggetsy z kurczaka z  domowym sosem barbecue

8 października  niedziela

Śniadanie: sandwich z sałatką z tuńczyka i warzywami

II śniadanie: sałatka cesarska z ciecierzycą i grzankami

Obiad: szaszłyki z warzywami, frytki z sosem koktajlowym, colesław z modrej kapusty

Deser: budyń jaglany z karmelizowanymi bananami

Kolacja: fasolka zapiekana z cukinią i fetą, bagietka

Tydzień w podróży dookoła świata

9 października poniedziałek

Śniadanie: śniadaniowy bowl islandzki (Islandia)

II śniadanie: kanapka z łososiem i jajkiem (Norwegia)

Obiad: indyk z warzywami po chińsku z brązowym ryżem (Chiny)

Podwieczorek: zupa gulaszowa (Węgry)

Kolacja: zawijaski bolońskie (Włochy)

10 października wtorek

Śniadanie: English breakfast (Wielka Brytania)

II śniadanie: sałatka grecka (Grecja)

Obiad: quiche ze szpinakiem i serem (Francja)

Podwieczorek: jagielnik orzechowo-czekoladowy (Polska)

Kolacja: pieczone fit sajgonki z sosem słodko-kwaśnym (Wietnam)

11 października środa

Śniadanie: bagietka zapiekana z camembertem i żurawiną (Francja)

II śniadanie: krem czosnkowy z grzankami (Czechy)

Obiad: kurczak po toskańsku z gotowanymi ziemniaczkami i brokułem (Toskania)

Podwieczorek: waniliowe syrniki z owocami (Ukraina)

Kolacja: gołąbki bez zawijania z pieczywem (Polska)

12 października czwartek

Śniadanie: jajka zapiekane na boczku z picco de gallo (Hiszpania)

II śniadanie: sałatka waldorf (Stany Zjednoczone)

Obiad: schab po bałkańsku z kaszą bulgur (Bułgaria)

Podwieczorek: smażone banany w sosie pomarańczowym (Francja)

Kolacja: rosti z sosem czosnkowym (Szwajcaria)

13 października piątek

Śniadanie: naleśniki z warzywami (Azja)

II śniadanie: zupa cytrynowa (Grecja)

Obiad: azjatycki dorsz z kaszą jaglaną i surówką z młodej kapisty i ogórka (Japonia) 

Podwieczorek: princessa orzechowa (Anglia)

Kolacja: curry z bułeczką  (Indie)

14 października sobota

Śniadanie: Polskie śniadanie (twarożek z kiełkami, gotowane jajko z majonezem, wędlina, rzodkiewka, szczypiorek, pieczywo)

II śniadanie: sałatka gado-gado (Indonezja)

Obiad: zapiekanka pasterska (Anglia)

Podwieczorek: jabłka zapiekane pod kruszonką (Anglia)

Kolacja: penne z pesto Genovese  (Włochy)

15 października niedziela

Śniadanie: aromatyczna fritatta z burakiem i papryką (Włochy)

II śniadanie: australijski krem z cukinii (Australia)

Obiad: kurczak w warzywami po tajsku z makaronem ryżowym (Tajlandia)

Podwieczorek: koktajl egzotyczny (Karaiby)

Kolacja: sałatka ziemniaczana z razowym pieczywem (Niemcy)

Tydzień kuchni włoskiej

16 października poniedziałek

Śniadanie: ciabatta zapiekana z czerwonym pesto, mozzarellą, oliwkami i pomidorami suszonymi

II śniadanie: carpaccio z buraka na rukoli z fetą, miodowym vinaigrette  i ziarnami słonecznika

Obiad: penne bolognese

Podwieczorek: włoskie kuleczki w czekoladzie

Kolacja: krem z batatami z pieczoną kiełbaską

17 października wtorek

Śniadanie: orzechowo-bananowa owsianka z rodzynkami

II śniadanie: sałatka cezar z parmezanem

Obiad: indyk saltimbocca z kaszą jęczmienną i pieczonymi warzywami okopowymi

Podwieczorek: panna cotta z letnimi owocami

Kolacja: tagliatelle z zielonym pesto z suszonymi pomidorami

18 października środa

Śniadanie: fritatta z szynką, cukinią i mozzarellą, dip pomidorowy,  razowe pieczywo

II śniadanie: krem pomidorowy z grzankami

Obiad: naleśniki po włosku

Podwieczorek: torta della nonna

Kolacja: sałatka na roszponce z prażoną cieciorką, serem pleśniowym, suszonymi pomidorami i dressingiem

19 października czwartek

Śniadanie: muffinki śniadaniowe z sałatą vinaigrette i pieczywem

II śniadanie: krem marchewkowo – pomarańczowy z pestkami dyni i grzankami

Obiad: rzymskie klopsiki w sosie pietruszkowym z opiekanymi ziemniaczkami i surówką z pora

Podwieczorek: włoski sernik z ricottą i owocami leśnymi

Kolacja: parmiggiana

20 października piątek

Śniadanie: jajko sadzone na czosnkowym szpinaku z pomidorkami cherry i pieczywem razowym

II śniadanie: krem z cukinii z serem pleśniowym

Obiad: aromatyczny dorsz pieczony, puree ziemniaczane, groszek po florencku

Podwieczorek: pianka porzeczkowa ze skórka cytrynową

Kolacja: orkiszowy bowl z warzywami i tofu teryaki

21 października sobota

Śniadanie: śniadaniowa focaccia z pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem i ziołami, sos jogurtowy

II śniadanie: hummus klasyczny, chrupkie pieczywo i słupki warzywne

Obiad: pierś z kurczaka grillowana, kremowy sos porowy, brązowy ryż i karmelizowana marchewka 

Podwieczorek: fit tiramisu

Kolacja: pizza na tortilli z pepperoni, kolorową papryką, kukurydzą, cebulką i serem

22 października niedziela

Śniadanie: zapiekana bułeczka nadziewana grillowanymi warzywami

II śniadanie: wegetariański pasztet pieczarkowy, razowe pieczywo, dip chrzanowy

Obiad: spaghetti a la carbonara

Podwieczorek: słoneczny sok ananasowo-pomarańczowy z kurkumą

Kolacja: tarta z łososiem i porem

Zamów
swój Bestselerowy pakiet!

już od 46,00 zł / dzień

Kontakt

PN-PT: 8:00 - 16:00

©Copyright Best Seler 2021
Realizacja NiceIT