Start Jadłospis

Jadłospis

W Best Selerze każdy tydzień jest inny, dlatego nasz catering jest nie tylko zdrowym wyborem, ale także kulinarną przygodą! Z nami skosztujesz kuchni z całego świata, będziesz delektować się fast foodami, a nawet tortami, przez cały czas mając zapewnione idealne zbilansowanie składników odżywczych oraz kaloryczność.

Wydaje się to niemożliwe? A jednak!

Tygodnie tematyczne w pakiecie BEST:

Tydzień tradycyjnej kuchni polskiej

29  maja poniedziałek

Śniadanie: pasta z łososia z warzywami i razowym pieczywem

II śniadanie:  chłodnik litewski z jajkiem

Obiad: zrazy w sosie pomidorowo-pieczeniowym, młode ziemniaki gotowane, duszona kapusta modra

Podwieczorek: ciasto z kremem czekoladowym i wiśniami

Kolacja: krokiety ze szpinakiem i białym serem, sos czosnkowy

30 maja  wtorek

Śniadanie: bułeczka zapiekana z jarmużem i serem

II śniadanie: ogórkowa zupa babci

Obiad: pulpeciki z indyka w kremowym sosie z kaszą jęczmienną, tarte buraczki 

Podwieczorek: deser jaglano-budyniowy z truskawkami

Kolacja: kolorowa sałatka z makaronem i tuńczykiem

31 maja środa

Śniadanie: pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rzodkiewka, papryka, pieczywo razowe

II śniadanie: sałatka z grillowanym kurczakiem

Obiad: kuleczki z mięsa mielonego z puree z marchewką i fasolką szparagową

Podwieczorek: 3 bit

Kolacja:  czerwcowa zapiekanka

1 czerwca czwartek

Śniadanie: kanapki z pastą z czerwonej fasoli i kiełkami

II śniadanie: tradycjna pomidorowa z makaronem

Obiad: filety z kurczaka z bobem i marchewką, ryż brązowy

Podwieczorek: maxi king

Kolacja: kotlety ruskie z surówką z marchewki

2 czerwca piątek

Śniadanie: pasta z buraczków z pieczywem i czarnuszką, chrupiąca marchewka

II śniadanie: krem gruszka-pietruszka z prażonym sezamem

Obiad: jajko sadzone, opiekane ziemniaki z ziołami, mizeria

Podwieczorek: ciasto śnieżny puch z malinami

Kolacja: klasyczne polskie gołąbki

Tydzień "lato w pełni"

5 czerwca poniedziałek

Śniadanie: domowa granola z jogurtem greckim i rabarbarem

II śniadanie: letnia zupa z bobu z serem pleśniowym

Obiad: szarpany kurczak podany z kasza jaglaną i surówką z pora, marchewki i jabłka

Podwieczorek: sałatka owocowa z rodzynkami

Kolacja: tarta z warzywami

6 czerwca wtorek

Śniadanie: śniadaniowe wrapy w stylu azjatyckim z sosem pomidorowym

II śniadanie: pieczone pierożki z dipem chrzanowym

Obiad: aromatyczne pulpeciki w sosie z papryką i pieczarkami podane z puree ziemniaczanym

Podwieczorek: muffinki oreo

Kolacja: spaghetti z jarmużem

7 czerwca środa

Śniadanie: omlet z pieca z pieczywem

II śniadanie: sałatka na rukoli z pomidorkami awokado, mozzarellą, ziarnami słonecznika i sosem vinaigrette

Obiad: kurczak curry z ryżem basmati

Podwieczorek: zapiekane gruszki z malinami i skyrem

Kolacja: muffinki z komosą, dipem pomidorowym i pieczywem razowym

8 czerwca czwartek

Śniadanie: chlebek bananowy z serkiem waniliowym

II śniadanie: faszerowana cukinia z pieca

Obiad: duszony schab w sosie własnym, ziemniaczki, buraczki na ciepło

Podwieczorek: koktajl truskawkowy

Kolacja: sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem

9 czerwca  piątek

Śniadanie: muffinki z komosą, dipem pomidorowym i pieczywem razowym

II śniadanie: Mieszane sałaty z wędzonym twarogiem i chrupiącymi warzywami

Obiad: wegetariańskie burgery z pieczonymi ziemniakami, sosem majonezowym i colesławem z modrej kapusty

Podwieczorek: bananowo-orzechowy pudding chia

Kolacja: gulasz z czarną fasolą i kukurydzą podany z kaszą jaglaną

10 czerwca sobota

Śniadanie: śniadaniowe naleśniki  z twarogiem na słodko

II śniadanie: krem ze szparagów z grzankami

Obiad: kociołek chłopski z kaszą pęczak

Podwieczorek: kokosowe ciasto rafaello fit z konfiturą

Kolacja: fasolka po bretońsku z razowym chlebem

11 czerwca niedziela

Śniadanie: drożdżowa bułeczka nadziewana

II śniadanie: sałatka z pikantnym indykiem

Obiad: pieczone udka curry z dynią i ziemniakami

Podwieczorek: sernik na jaglanym spodzie

Kolacja: duszone warzywa z brązowym ryżem

Tydzień kuchni hiszpańskiej i latino

12 czerwca poniedziałek

Śniadanie: tortilla de patatas z warzywami, dip pomidorowy

II śniadanie: pieczone ćwiartki batatów z sosem kaparowym

Obiad: penne

Podwieczorek: torcik chałwowy

Kolacja: argentyńskie empanadas, dip szczypiorkowy

13 czerwca wtorek

Śniadanie: śniadaniowa quesadilla ze szpinakiem i sosem jogurtowym

II śniadanie: ensalada mixta z razowym pieczywem

Obiad: Baskijski kociołek z bułeczką pełnoziarnistą

Podwieczorek: ciasto czarny las

Kolacja: placuszki ziemniaczano-cukiniowe z dipem tzatziki

14 czerwca środa

Śniadanie: bułka śniadaniowa z pieca z warzywami i mozzarellą

II śniadanie: meksykańska zupa z fasolą i kurczakiem

Obiad: fajitas zapiekane w tortilli, sałata z sosem balsamicznym

Podwieczorek: deser warstwowy z musem malinowym

Kolacja: bacalao – krokiety rybne z sosem tatarskim, pieczone kotki ziemniaczane, colesław z modrej kapusty

15 czerwca czwartek

Śniadanie: huevos rancheros

II śniadanie: patatas bravas z sałatką

Obiad: polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z kaszą jaglaną i i surówką z białej kapusty

Podwieczorek: deser chia z brzoskwiniami

Kolacja: meksykańska zapiekanka na bagietce

16 czerwca piątek

Śniadanie: muffinki śniadaniowe ze szpinakiem i serem solankowym, pieczywo

II śniadanie: sałatka meksykańska z brązowym ryżem

Obiad: pieczona ryba na aromatycznym spaghetti z pesto, groszkiem i parmezanem

Podwieczorek: ciasto z kremem kokosowym

Kolacja: krem fasolowo-paprykowy

17 czerwca sobota

Śniadanie: pancakes na maślance z serkiem bananowym i rodzynkami

II śniadanie: albondigas z bułeczką

Obiad: cukinia nadziewana mięsem i pieczarkami, zapiekana pod mozzarellą, roszponka vinaigrette

Podwieczorek: pudding ryżowy z cynamonem

Kolacja: Orientalny makaron z botwinką i tofu

18 czerwca niedziela

Śniadanie: muffinki śniadaniowe ze szpinakiem i serem solankowym, pieczywo

II śniadanie: krem z pora z prażonymi pestkami słonecznika

Obiad: chilli con carne z kaszą pęczak

Podwieczorek:  meksykańskie ciasteczka czekoladowe

Kolacja: paella wegetariańska

Tydzień kuchni greckiej i fracuskiej

19 czerwca poniedziałek

Śniadanie: domowa pita z fetą i grillowanymi warzywami

II śniadanie: sałatka nicejska

Obiad: zraziki z puree ziemniaczano-selerowym i buraczkami

Podwieczorek: kremowe ciastko budyniowe

Kolacja: brukselka zapiekana pod beszamelem i parmezanem

20 czerwca wtorek

Śniadanie: Croque monsieur z ketchupem i sałatą vinaigrette

II śniadanie: zupa krem vichyssoise

Obiad: klasyczny de volaille, opiekane ziemniaczki, fasolka szparagowa

Podwieczorek: deser snickers

Kolacja: pomidory z pieca faszerowane mięsem

21 czerwca środa

Śniadanie: fritatta a la francaise z bagietką

II śniadanie: Bataty zapiekane z indykiem

Obiad: schab w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną i surówką z kiszonej kapusty

Podwieczorek: tort szwarcwaldzki

Kolacja: sałatka z kaszy bulgur, pieczonego łososia i selera naciowego z cytrynowym sosem vinaigrette

22 czerwca czwartek

Śniadanie: francuskie ciastko śniadaniowe ze szpinakiem

II śniadanie: fazulovica

Obiad: klasyczna musaka

Podwieczorek: koktajl owoce leśne

Kolacja: risotto z kurczakiem

23 czerwca piątek

Śniadanie: zapiekana bułeczka nadziewana

II śniadanie: patatosalata – grecka sałatka ziemniaczana

Obiad: koteciki warzywno – ziemniaczane z sosem jogurtowym, surówka z marchewki

Podwieczorek: fit ptysie z kremem jogurtowym i owocami

Kolacja: souvlaki z frytkami z batatów i sosem tzatziki

24 czerwca sobota

Śniadanie: jajko sadzone na ratatuille z pieczywem razowym

II śniadanie: krem z buraków z fetą

Obiad: pastisio –  zapiekanka z makaronem, rukola vinaigrette

Podwieczorek: crepes suzette z sosem pomarańczowym

Kolacja: sałatka z kurczakiem w sezamie, camembertem i żurawiną

25 czerwca niedziela

Śniadanie: grecka quesadilla z grillowaną papryką

II śniadanie: pieczone warzywa

Obiad: pełnoziarniste spaghetti bolońskie z pulpetami

Podwieczorek: apfelkuchen

Kolacja: tarta z brokułami serem

Zamów
swój Bestselerowy pakiet!

już od 46,00 zł / dzień

Kontakt

PN-PT: 8:00 - 16:00

©Copyright Best Seler 2021
Realizacja NiceIT