W Best Selerze każdy tydzień jest inny, dlatego nasz catering jest nie tylko zdrowym wyborem, ale także kulinarną przygodą! Z nami skosztujesz kuchni z całego świata, będziesz delektować się fast foodami, a nawet tortami, przez cały czas mając zapewnione idealne zbilansowanie składników odżywczych oraz kaloryczność.
Wydaje się to niemożliwe? A jednak!
29 maja poniedziałek
Śniadanie: pasta z łososia z warzywami i razowym pieczywem
II śniadanie: chłodnik litewski z jajkiem
Obiad: zrazy w sosie pomidorowo-pieczeniowym, młode ziemniaki gotowane, duszona kapusta modra
Podwieczorek: ciasto z kremem czekoladowym i wiśniami
Kolacja: krokiety ze szpinakiem i białym serem, sos czosnkowy
30 maja wtorek
Śniadanie: bułeczka zapiekana z jarmużem i serem
II śniadanie: ogórkowa zupa babci
Obiad: pulpeciki z indyka w kremowym sosie z kaszą jęczmienną, tarte buraczki
Podwieczorek: deser jaglano-budyniowy z truskawkami
Kolacja: kolorowa sałatka z makaronem i tuńczykiem
31 maja środa
Śniadanie: pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rzodkiewka, papryka, pieczywo razowe
II śniadanie: sałatka z grillowanym kurczakiem
Obiad: kuleczki z mięsa mielonego z puree z marchewką i fasolką szparagową
Podwieczorek: 3 bit
Kolacja: czerwcowa zapiekanka
1 czerwca czwartek
Śniadanie: kanapki z pastą z czerwonej fasoli i kiełkami
II śniadanie: tradycjna pomidorowa z makaronem
Obiad: filety z kurczaka z bobem i marchewką, ryż brązowy
Podwieczorek: maxi king
Kolacja: kotlety ruskie z surówką z marchewki
2 czerwca piątek
Śniadanie: pasta z buraczków z pieczywem i czarnuszką, chrupiąca marchewka
II śniadanie: krem gruszka-pietruszka z prażonym sezamem
Obiad: jajko sadzone, opiekane ziemniaki z ziołami, mizeria
Podwieczorek: ciasto śnieżny puch z malinami
Kolacja: klasyczne polskie gołąbki
5 czerwca poniedziałek
Śniadanie: domowa granola z jogurtem greckim i rabarbarem
II śniadanie: letnia zupa z bobu z serem pleśniowym
Obiad: szarpany kurczak podany z kasza jaglaną i surówką z pora, marchewki i jabłka
Podwieczorek: sałatka owocowa z rodzynkami
Kolacja: tarta z warzywami
6 czerwca wtorek
Śniadanie: śniadaniowe wrapy w stylu azjatyckim z sosem pomidorowym
II śniadanie: pieczone pierożki z dipem chrzanowym
Obiad: aromatyczne pulpeciki w sosie z papryką i pieczarkami podane z puree ziemniaczanym
Podwieczorek: muffinki oreo
Kolacja: spaghetti z jarmużem
7 czerwca środa
Śniadanie: omlet z pieca z pieczywem
II śniadanie: sałatka na rukoli z pomidorkami awokado, mozzarellą, ziarnami słonecznika i sosem vinaigrette
Obiad: kurczak curry z ryżem basmati
Podwieczorek: zapiekane gruszki z malinami i skyrem
Kolacja: muffinki z komosą, dipem pomidorowym i pieczywem razowym
8 czerwca czwartek
Śniadanie: chlebek bananowy z serkiem waniliowym
II śniadanie: faszerowana cukinia z pieca
Obiad: duszony schab w sosie własnym, ziemniaczki, buraczki na ciepło
Podwieczorek: koktajl truskawkowy
Kolacja: sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem
9 czerwca piątek
Śniadanie: muffinki z komosą, dipem pomidorowym i pieczywem razowym
II śniadanie: Mieszane sałaty z wędzonym twarogiem i chrupiącymi warzywami
Obiad: wegetariańskie burgery z pieczonymi ziemniakami, sosem majonezowym i colesławem z modrej kapusty
Podwieczorek: bananowo-orzechowy pudding chia
Kolacja: gulasz z czarną fasolą i kukurydzą podany z kaszą jaglaną
10 czerwca sobota
Śniadanie: śniadaniowe naleśniki z twarogiem na słodko
II śniadanie: krem ze szparagów z grzankami
Obiad: kociołek chłopski z kaszą pęczak
Podwieczorek: kokosowe ciasto rafaello fit z konfiturą
Kolacja: fasolka po bretońsku z razowym chlebem
11 czerwca niedziela
Śniadanie: drożdżowa bułeczka nadziewana
II śniadanie: sałatka z pikantnym indykiem
Obiad: pieczone udka curry z dynią i ziemniakami
Podwieczorek: sernik na jaglanym spodzie
Kolacja: duszone warzywa z brązowym ryżem
12 czerwca poniedziałek
Śniadanie: tortilla de patatas z warzywami, dip pomidorowy
II śniadanie: pieczone ćwiartki batatów z sosem kaparowym
Obiad: penne
Podwieczorek: torcik chałwowy
Kolacja: argentyńskie empanadas, dip szczypiorkowy
13 czerwca wtorek
Śniadanie: śniadaniowa quesadilla ze szpinakiem i sosem jogurtowym
II śniadanie: ensalada mixta z razowym pieczywem
Obiad: Baskijski kociołek z bułeczką pełnoziarnistą
Podwieczorek: ciasto czarny las
Kolacja: placuszki ziemniaczano-cukiniowe z dipem tzatziki
14 czerwca środa
Śniadanie: bułka śniadaniowa z pieca z warzywami i mozzarellą
II śniadanie: meksykańska zupa z fasolą i kurczakiem
Obiad: fajitas zapiekane w tortilli, sałata z sosem balsamicznym
Podwieczorek: deser warstwowy z musem malinowym
Kolacja: bacalao – krokiety rybne z sosem tatarskim, pieczone kotki ziemniaczane, colesław z modrej kapusty
15 czerwca czwartek
Śniadanie: huevos rancheros
II śniadanie: patatas bravas z sałatką
Obiad: polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z kaszą jaglaną i i surówką z białej kapusty
Podwieczorek: deser chia z brzoskwiniami
Kolacja: meksykańska zapiekanka na bagietce
16 czerwca piątek
Śniadanie: muffinki śniadaniowe ze szpinakiem i serem solankowym, pieczywo
II śniadanie: sałatka meksykańska z brązowym ryżem
Obiad: pieczona ryba na aromatycznym spaghetti z pesto, groszkiem i parmezanem
Podwieczorek: ciasto z kremem kokosowym
Kolacja: krem fasolowo-paprykowy
17 czerwca sobota
Śniadanie: pancakes na maślance z serkiem bananowym i rodzynkami
II śniadanie: albondigas z bułeczką
Obiad: cukinia nadziewana mięsem i pieczarkami, zapiekana pod mozzarellą, roszponka vinaigrette
Podwieczorek: pudding ryżowy z cynamonem
Kolacja: Orientalny makaron z botwinką i tofu
18 czerwca niedziela
Śniadanie: muffinki śniadaniowe ze szpinakiem i serem solankowym, pieczywo
II śniadanie: krem z pora z prażonymi pestkami słonecznika
Obiad: chilli con carne z kaszą pęczak
Podwieczorek: meksykańskie ciasteczka czekoladowe
Kolacja: paella wegetariańska
19 czerwca poniedziałek
Śniadanie: domowa pita z fetą i grillowanymi warzywami
II śniadanie: sałatka nicejska
Obiad: zraziki z puree ziemniaczano-selerowym i buraczkami
Podwieczorek: kremowe ciastko budyniowe
Kolacja: brukselka zapiekana pod beszamelem i parmezanem
20 czerwca wtorek
Śniadanie: Croque monsieur z ketchupem i sałatą vinaigrette
II śniadanie: zupa krem vichyssoise
Obiad: klasyczny de volaille, opiekane ziemniaczki, fasolka szparagowa
Podwieczorek: deser snickers
Kolacja: pomidory z pieca faszerowane mięsem
21 czerwca środa
Śniadanie: fritatta a la francaise z bagietką
II śniadanie: Bataty zapiekane z indykiem
Obiad: schab w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną i surówką z kiszonej kapusty
Podwieczorek: tort szwarcwaldzki
Kolacja: sałatka z kaszy bulgur, pieczonego łososia i selera naciowego z cytrynowym sosem vinaigrette
22 czerwca czwartek
Śniadanie: francuskie ciastko śniadaniowe ze szpinakiem
II śniadanie: fazulovica
Obiad: klasyczna musaka
Podwieczorek: koktajl owoce leśne
Kolacja: risotto z kurczakiem
23 czerwca piątek
Śniadanie: zapiekana bułeczka nadziewana
II śniadanie: patatosalata – grecka sałatka ziemniaczana
Obiad: koteciki warzywno – ziemniaczane z sosem jogurtowym, surówka z marchewki
Podwieczorek: fit ptysie z kremem jogurtowym i owocami
Kolacja: souvlaki z frytkami z batatów i sosem tzatziki
24 czerwca sobota
Śniadanie: jajko sadzone na ratatuille z pieczywem razowym
II śniadanie: krem z buraków z fetą
Obiad: pastisio – zapiekanka z makaronem, rukola vinaigrette
Podwieczorek: crepes suzette z sosem pomarańczowym
Kolacja: sałatka z kurczakiem w sezamie, camembertem i żurawiną
25 czerwca niedziela
Śniadanie: grecka quesadilla z grillowaną papryką
II śniadanie: pieczone warzywa
Obiad: pełnoziarniste spaghetti bolońskie z pulpetami
Podwieczorek: apfelkuchen
Kolacja: tarta z brokułami serem
PN-PT: 8:00 - 16:00