Start Jadłospis

Jadłospis

W Best Selerze każdy tydzień jest inny, dlatego nasz catering jest nie tylko zdrowym wyborem, ale także kulinarną przygodą! Z nami skosztujesz kuchni z całego świata, będziesz delektować się fast foodami, a nawet tortami, przez cały czas mając zapewnione idealne zbilansowanie składników odżywczych oraz kaloryczność.

Wydaje się to niemożliwe? A jednak!

Tygodnie tematyczne w pakiecie BEST:

Tydzień dań rozgrzewających

16 stycznia poniedziałek

Śniadanie: domowa granola z pieczonym bananem i jogurtem greckim

II śniadanie: muffinki z komosą, dipem pomidorowym i pieczywem razowym

Obiad: Obiad: szarpany kurczak podany z kasza jaglaną i surówką z pora, marchewki i jabłka

Podwieczorek: ciasto cytrynowe z lukrem

Kolacja: śródziemnomorska tarta

17 stycznia wtorek

Śniadanie: śniadaniowe wrapy w stylu azjatyckim

II śniadanie: pieczone pierożki z dipem chrzanowym

Obiad: aromatyczne pulpeciki w sosie z papryką i pieczarkami podane z puree ziemniaczanym

Podwieczorek: muffinki oreo

Kolacja: spaghetti z jarmużem

18 stycznia środa

Śniadanie: omlet z pieca z pieczywem

II śniadanie: pieczone warzywa korzeniowe z sosem orzechowym

Obiad: kurczak curry z ryżem basmati

Podwieczorek: zapiekane gruszki z malinami i skyrem

Kolacja: czosnkowa zupa krem z grzankami

19 stycznia czwartek

Śniadanie: chlebek bananowy z serkiem waniliowym

II śniadanie: faszerowana cukinia z pieca

Obiad: duszony schab w sosie własnym, ziemniaczki, buraczki na ciepło

Podwieczorek: złoty koktajl ananasowy z migdałami

Kolacja: kotlety z tofu i kapusty kiszonej z sosem czosnkowym

20 stycznia piątek

Śniadanie: leśne tosty z grzybami i dipem

II śniadanie: sałatka jesienna z pieczonym burakiem, fetą, orzechami i żurawiną

Obiad: wegetariańskie burgery z pieczonymi ziemniakami, sosem majonezowym i colesławem z modrej kapusty

Podwieczorek: kokosowe ciasto rafaello fit z konfiturą

Kolacja: gulasz z czarną fasolą i kukurydzą podany z kaszą jaglaną

21 stycznia sobota

Śniadanie: śniadaniowe naleśniki  z twarogiem na słodko

II śniadanie: krem z pora z prażonymi pestkami słonecznika

Obiad: kociołek chłopski z kaszą pęczak

Podwieczorek: ciasto z kremem i malinami

Kolacja: fasolka po bretońsku z razowym chlebem

22 stycznia niedziela

Śniadanie: drożdżowa bułeczka nadziewana

II śniadanie: sałatka z pikantnym indykiem

Obiad: pieczone udka curry z dynią i ziemniakami

Podwieczorek: sernik na jaglanym spodzie

Kolacja: duszone warzywa z brązowym ryżem

 

Tydzień ciast i tortów

23 stycznia poniedziałek

Śniadanie: omlet z chorizo i pieczywem

II śniadanie: rukola z pomidorkami cherry, fetą, zielonymi oliwkami, prażonymi ziarnami dyni i sosem miodowym

Obiad: kurczak po seczuańsku z makaronem ryżowym

Podwieczorek: tort bezowy z kremem i porzeczkami

Kolacja: zupa ziemniaczana ze szczypiorkiem

24 stycznia wtorek

Śniadanie: śniadaniowa tortilla z duszonym szpinakiem i serem greckim, dip ziołowy

II śniadanie: domowy sok kubuś

Obiad: zapiekanka pasterska

Podwieczorek: tort czekoladowo-wiśniowy

Kolacja: placki z pora z sosem tzatziki

25 stycznia środa

Śniadanie: śniadaniowa pizza na cieście francuskim

II śniadanie: złoty krem z pieczonych warzyw z płatkami migdałów

Obiad: fit burger z sosem majonezowym, coleslaw

Podwieczorek: ciasto marchewkowe z kremem cytrynowym

Kolacja: sałatka z grillowanymi pieczarkami, serem i orzechami laskowymi

26 stycznia czwartek

Śniadanie: klasyczna szakszuka z bagietką

II śniadanie: hummus z pieczonym czosnkiem, chrupkie pieczywo, seler naciowy i zielony ogórek

Obiad: gulasz węgierski z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi

Podwieczorek: torcik jogurtowo-malinowy

Kolacja: pilaw z warzywami i kurczakiem

27 stycznia piątek

Śniadanie: tost z czerwonym pesto, szynką i mozzarellą oraz sosem tysiąca wysp

II śniadanie: krem z białych warzyw z ziarnami słonecznika

Obiad: kotlety z soczewicy i batatów z kaszą jaglaną z pietruszką i serem feta, surówka kapusty pekińskiej

Podwieczorek: whoopie pie

Kolacja: zielony naleśnik z wegańskim łososiem i kremowym serkiem, mini sałatka z dressingiem

28 stycznia sobota

Śniadanie: pasta z suszonymi pomidorami, sałatka vinaigrette

II śniadanie: zupa porowa z grzankami

Obiad: klopsiki szwedzkie, puree z selerem, buraczki

Podwieczorek: ciasto bananowe z kremem

Kolacja: zapiekanka z makaronem orzo

29 stycznia niedziela

Śniadanie: bułeczki zapiekane z farszem z bakłażanem

II śniadanie: sałatka z grillowanych warzyw

Obiad: schab z suszonymi pomidorami, gotowane ziemniackzi z koperkiem, marchewka z groszkiem

Podwieczorek: snickers

Kolacja: dorsz w czerwonym curry z ryżem basmati, fasolka szparagowa

 

Tydzień kuchni hiszpańskiej i latino

30 stycznia poniedziałek

Śniadanie: tortilla de patatas z warzywami, dip pomidorowy

II śniadanie: pieczone ćwiartki batatów z sosem kaparowym

Obiad: chilli con carne z ryżem

Podwieczorek: torcik chałwowy

Kolacja: argentyńskie empanadas, dip szczypiorkowy

31 stycznia wtorek

Śniadanie: śniadaniowa quesadilla ze szpinakiem i sosem jogurtowym

II śniadanie: ensalada mixta z razowym pieczywem

Obiad: hiszpański kociołek z bułeczką pełnoziarnistą

Musi być bułeczka aby nie dublować chleba

Podwieczorek: serniczek pina colada

Kolacja: placuszki ziemniaczano-cukiniowe z dipem tzatziki

1 lutego środa

Śniadanie: bułka śniadaniowa z pieca z warzywami i mozzarellą

II śniadanie: meksykańska zupa z fasolą i kurczakiem

Obiad: fajitas zapiekane w tortilli, sałata z sosem balsamicznym

Podwieczorek: deser warstwowy z musem malinowym

Kolacja: bacalao – krokiety rybne z sosem tatarskim i pieczywem, colesław z modrej kapusty

2 lutego czwartek

Śniadanie: huevos rancheros

II śniadanie: patatas bravas z sałatką

Obiad: polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z ziemniaczkami i surówką z białej kapusty

Podwieczorek: pudding chia z brzoskwiniami

Kolacja: meksykańska zapiekanka na bagietce

3 lutego piątek

Śniadanie: pasta mexicana z pieczywem

II śniadanie: sałatka meksykańska z brązowym ryżem

Obiad: pieczona ryba na aromatycznym spaghetti z pesto, groszkiem i parmezanem

Podwieczorek: ciasto z kremem kokosowym

Kolacja: krem fasolowo-paprykowy

4 lutego sobota

Śniadanie: kanapka wiosenna „precz z zimą”  (do złożenia)

II śniadanie: albondigas z bułeczką

Obiad: cukinia nadziewana mięsem i pieczarkami, zapiekana pod mozzarellą, roszponka vinaigrette

Podwieczorek: jogurtowy deser z kruszonką i karmelizowanymi jabłkami

Kolacja: pęczak smażony z batatami, jarmużem, papryką i fetą

5 lutego niedziela

Śniadanie: muffinki śniadaniowe ze szpinakiem i serem solankowym, pieczywo

II śniadanie: pinchos (hummus, oliwki zielone, oliwki czarne, suszone pomidory, krakersy pełnoziarniste)

Obiad:  zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

Podwieczorek: czarny las

Kolacja: paella wegetariańska

 

Tydzień kuchni greckiej i francuskiej

6 lutego poniedziałek

Śniadanie: domowa pita z grillowanymi warzywami

II śniadanie: słupki świeżych warzyw z dipem blue cheese

Obiad: zraziki z puree ziemniaczano-selerowym i buraczkami

Podwieczorek: kremowe ciastko budyniowe

Kolacja: sałatka nicejska

7 lutego wtorek

Śniadanie: Croque monsieur z ketchupem i sałatą vinaigrette

II śniadanie: zupa krem vichyssoise

Obiad: klasyczny de volaille, opiekane ziemniaczki, fasolka szparagowa

Podwieczorek: deser snickers

Kolacja: pomidory z pieca faszerowane mięsem

8 lutego środa

Śniadanie: fritatta a la francaise z bagietką

II śniadanie: bataty zapiekane z indykiem

Obiad: schab w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną i surówką z kiszonej kapusty

Podwieczorek: tort szwarcwaldzki

Kolacja: sałatka z kaszy bulgur, pieczonego łososia i selera naciowego z cytrynowym sosem vinaigrette

9 lutego czwartek

Śniadanie: francuskie ciastko śniadaniowe ze szpinakiem

II śniadanie: fazulovica

Obiad: klasyczna musaka

Podwieczorek: koktajl owoce leśne

Kolacja: risotto z kurczakiem

10 lutego piątek

Śniadanie: zapiekana bułeczka nadziewana

II śniadanie: patatosalata – grecka sałatka ziemniaczana

Obiad: koteciki warzywno – ziemniaczane z sosem jogurtowym, surówka z marchewki

Podwieczorek: fit ptysie z kremem jogurtowym i owocami

Kolacja: souvlaki z frytkami z batatów i sosem tzatziki

11 lutego sobota

Śniadanie: jajko sadzone na ratatuille z pieczywem razowym

II śniadanie: krem z buraków z fetą

Obiad: pastisio –  zapiekanka z makaronem, rukola vinaigrette

Podwieczorek: crepes suzette z sosem pomarańczowym

Kolacja: sałatka z kurczakiem w sezamie, camembertem i żurawiną

12 lutego niedziela

Śniadanie: grecka quesadilla z grillowaną papryką

II śniadanie: pieczone warzywa

Obiad: pełnoziarniste spaghetti bolońskie z pulpetami

Podwieczorek: apfelkuchen

Kolacja: tarta z brokułami serem

 

Tydzień amerykański

13 lutego poniedziałek

Śniadanie: zawijane bułeczki śniadaniowe na ciepło

II śniadanie: krem drobiowy z grzankami

Obiad: Meat loaf podany z puree ziemniaczanym z chrzanem, sosem pieczeniowym i zielonym groszkiem

Podwieczorek: salatka z kaszą bulgur i kurczakiem

Kolacja: nowoorelańska jambalaya

14 lutego  wtorek

Śniadanie: bananowa kasza jaglana z orzechami

II śniadanie: rollsy naleśnikowe ze szpinakiem i fetą

Obiad: makaron penne z sosem Alfredo

Podwieczorek: czekoladowe brownie

Kolacja: fit hot dog

15 lutego środa

Śniadanie: jogurt grecki z domową granolą piernikową

II śniadanie: kowbojski krem z czerwonej fasoli z nachosami

Obiad: szaszłyki z warzywami, frytki z sosem koktajlowym, colesław z modrej kapusty

Frytki mogą być gotowe bo krojenie ziemniaków trwa wieki! Zrobimy je w piekarniku.

Podwieczorek: sałatka na rukoli z grillowanym serem halloumi, suszonymi pomidorami, papryką i pestkami dyni

Kolacja: : wrapy zapiekane

16 lutego czwartek

Śniadanie: jajko sadzone w warzywach z razowym pieczywem

II śniadanie: smoothie green monster

Obiad:  schab w sosie własnym podany z opiekanymi batatami i fasolką szparagową

Podwieczorek: apple pie

Kolacja: tarta z porami i suszonymi pomidorami, sałata vinaigrette

17 lutego piątek

Śniadanie: Aromatyczna fritatta z burakiem i papryką

II śniadanie: placki kukurydziane z dressingiem ranch

Obiad: kotleciki z miruny z sosem jogurtowo-ziołowym, z ryżem i surówką z białej kapusty

Podwieczorek: carrot cake – ciasto marchewkowe z kremem

Kolacja: pachnąca zapiekanka makaronowa z mozzarellą

18 lutego sobota

Śniadanie: waniliowe pancakes z sałatką owocową

II śniadanie: Chef’s salad

Obiad:  cheeseburger

Podwieczorek: krem z zielonego groszku z grzankami

Kolacja: nuggetsy z kurczaka z  domowym sosem barbecue

19 lutego niedziela

Śniadanie: sandwich z sałatką z tuńczyka i warzywami

II śniadanie: sałatka cesarska z ciecierzycą i grzankami

Obiad: indyk parmigianna włoskich emigrantow z kaszą kuskus, warzywa gotowane

Deser: budyń jaglany z karmelizowanymi bananami

Kolacja:  pieczone pierożki gyros z sosem czosnkowym

 

Tydzień w podróży dookoła świata

20 lutego poniedziałek

Śniadanie: śniadaniowy bowl islandzki (Islandia)

II śniadanie: kanapka z łososiem i jajkiem (Norwegia)

Obiad: indyk z warzywami po chińsku z brązowym ryżem (Chiny)

Podwieczorek: zupa gulaszowa (Węgry)

Kolacja: zawijaski bolońskie (Włochy)

21 lutego wtorek

Śniadanie: English breakfast (Wielka Brytania)

II śniadanie: sałatka grecka (Grecja)

Obiad: quiche ze szpinakiem i serem (Francja)

Podwieczorek: delikatne ciasto z krem piernikowym (Polska)

Kolacja: pieczone fit sajgonki z sosem słodko-kwaśnym (Wietnam)

22 lutego środa

Śniadanie: omlet włoski z parmezanem i ricottą (Włochy)

II śniadanie: krem marchewkowo-pomarańczowy z imbirem i grzankami (Indie)

Obiad: kurczak po toskańsku z gotowanymi ziemniaczkami i brokułem (Toskania)

Podwieczorek: waniliowe syrniki z owocami (Ukraina)

Kolacja: gołąbki bez zawijania z pieczywem (Polska)

23 lutego czwartek

Śniadanie: jajka zapiekane na boczku z picco de gallo (Hiszpania)

II śniadanie: sałatka waldorf (Stany Zjednoczone)

Obiad: schab po bałkańsku z kaszą bulgur (Bułgaria)

Podwieczorek: smażone banany w sosie pomarańczowym (Francja)

Kolacja: rosti z sosem czosnkowym (Szwajcaria)

24 lutego piątek

Śniadanie: naleśniki z warzywami (Azja)

II śniadanie: zupa cytrynowa (Grecja)

Obiad: ryba po azjatycku z kaszą jaglaną i surówką z młodej kapisty i ogórka (Japonia) – uwaga- nowy przepis

Podwieczorek: ciasteczka owsiane z żurawiną (Anglia)

Kolacja: curry z bułeczką  (Indie)

25 lutego sobota

Śniadanie: Polskie śniadanie (twarożek z kiełkami, gotowane jajko z majonezem, wędlina, rzodkiewka, szczypiorek, pieczywo)

II śniadanie: sałatka gado-gado (Indonezja)

Obiad: zapiekanka pasterska (Anglia)

Podwieczorek: jabłka zapiekane pod kruszonką (Anglia)

Kolacja: penne z pesto Genovese  (Włochy)

26 lutego niedziela

Śniadanie: bagietka zapiekana z camembertem i żurawiną (Francja)

II śniadanie: australijski krem z cukinii (Australia)

Obiad: Kurczak w warzywami po tajsku z makaronem ryżowym (Tajlandia)

Podwieczorek: koktajl egzotyczny (Karaiby)

Kolacja: sałatka ziemniaczana z razowym pieczywem (Niemcy)

 

Zamów
swój Bestselerowy pakiet!

już od 46,00 zł / dzień

Kontakt

PN-PT: 8:00 - 16:00

©Copyright Best Seler 2021
Realizacja NiceIT