W Best Selerze każdy tydzień jest inny, dlatego nasz catering jest nie tylko zdrowym wyborem, ale także kulinarną przygodą! Z nami skosztujesz kuchni z całego świata, będziesz delektować się fast foodami, a nawet tortami, przez cały czas mając zapewnione idealne zbilansowanie składników odżywczych oraz kaloryczność.
Wydaje się to niemożliwe? A jednak!
13 września środa
Śniadanie: fit rollsy z łososiem
II śniadanie: kumpir – turecki faszerowany ziemniak
Obiad: butter chicken z plackiem naan
Podwieczorek: ciasto czekoladowe
Kolacja: stir fry z warzywami
14 września czwartek
Śniadanie: pieczywo z tatarem z suszonych pomidorów
II śniadanie: spring rolls z sosem sweet chilli
Obiad: schoarma z frytkami, ketchupemi i surówką z kapusty pekińskiej
Podwieczorek: koktajl mango lassi
Kolacja: sałatka z pieczonym kurczakiem i ziemniakami
15 września piątek
Śniadanie: śniadaniowa sałatka z jajkiem i kiełkami
II śniadanie: hummus z suszonymi pomidorami podany z warzywami
Obiad: zapiekana ryba ze szpinakiem podana z gotowanymi ziemniaczkami i orientalną surówką z ogórka
Podwieczorek: sticky rice z brzoskwiniami, bananem i orzechami
Kolacja: czerwone naleśniki z fetą i rukolą
16 września sobota
Śniadanie: pasta z makreli z chrupkim pieczywem, słupki kolorowej papryki
II śniadanie: pulpeciki po koreańsku z ryżem
Obiad: pita z indykiem, fetą, grillowanymi warzywami i sosem ziołowym
Podwieczorek: kinder maxi king
Kolacja: bałkańska tarta z ajwarem
17 września niedziela
Śniadanie: pasta z pieczonej marchewki z fetą i paluchem pełnoziarnistym
II śniadanie: sałatka na roszponce ze świeżymi warzywami i tuńczykiem
Obiad: szarpana wieprzowina, puree, czerwona kapusta peklowana
Podwieczorek: sernik na zimno cheesecake
Kolacja: krem ziemniaczany ze szczypiorkiem
18 września poniedziałek
Śniadanie: naleśnik zapiekany z szynką, serem i warzywami, dip koktajlowy
II śniadanie: sałatka meksykańska z nachos
Obiad: fit lasagne z indykiem, rukola z dressingiem balsamicznym
Podwieczorek: deser a la bueno
Kolacja: kofty z sosem tzatziki i ziemniakami wedges
19 września wtorek
Śniadanie: cytrynowe pancakes z makiem
II śniadanie: krem z kukurydzy z popcornem
Obiad: kurczak z brokułami pod pierzynką, kosteczki ziemniaczane, surówka z białej kapusty
Podwieczorek: ciasto z pianką i truskawkami
Kolacja: zapiekanka na bagietce z pieczarkami i ketchupem
20 września środa
Śniadanie: śniadaniowa quesadilla ze szpinakiem
II śniadanie: amerykańska sałatka cobb
Obiad: indyk w sosie słodko-kwaśnym z ryżem jaśminowym
Podwieczorek: ciasto czekoladowe z kremem
Kolacja: gulasz z chorizo i ciecierzycą z bułeczką
21 września czwartek
Śniadanie: pełnoziarniste tosty z sosem szczypiorkowym
II śniadanie: rozgrzewająca zupa a la ramen
Obiad: burrito
Podwieczorek: koktajl bounty
Kolacja: pieczone tofu zmieniające życie z makaronem ryżowym
22 września piątek
Śniadanie: fritatta z warzywami i pieczywem
II śniadanie: zupa pieczarkowa z grzankami z pesto i bazylią
Obiad: bataty nadziewane z pieca
Podwieczorek: sernik nowojorski
Kolacja: pieczona papryka nadziewana mięsem, kaszą i warzywami, sos czosnkowy
23 września sobota
Śniadanie: jajko sadzone, grillowana szynka szwarcwaldzka, grillowany pomidor, szczypiorek, pieczywo
II śniadanie: frytki warzywne z dipem rancherskim
Obiad: burger śródziemnomorski
Podwieczorek: krucha szarlotka
Kolacja: spaghetti aglio olio z suszonymi pomidorami
24 września niedziela
Śniadanie: pasta z pieczonego kurczaka z pieczywem, chrupiący ogórek i rzodkiewka
II śniadanie: sałatka z mozzarellą, pomidorkami i czarnymi oliwkami z dressingiem włoskim
Obiad: zapiekanka gyros
Podwieczorek: pomarańczowe ciasto marchewkowe
Kolacja: pełnoziarnista pizza z szynką i grillowanymi warzywami
25 września poniedziałek
Śniadanie: placuszki dyniowe z waniliowym serkiem
II śniadanie: sałatka z cieciorką, pieczoną marchewką i serem feta
Obiad: szarpany kurczak podany z kasza jaglaną i surówką z pora, marchewki i jabłka
Podwieczorek: koktajl z pieczonymi śliwkami i cynamonem
Kolacja: Kolacja: penne z jarmużem, suszonymi pomidorami i polskim serem lazur
26 września wtorek
Śniadanie: pasta z pieczonej papryki z orzechami włoskimi podana z chrupkim chlebem
II śniadanie: zupa koperkowa
Obiad: zapiekane tortille z indykiem i warzywami podane z sałatką vinaigrette
Podwieczorek: pianka cytrynowo-waniliowa
Kolacja: tarta z warzywami
27 września środa
Śniadanie: zielona szakszuka z pieczywem
II śniadanie: mieszane sałaty z wędzonym twarogiem i chrupiącymi warzywami
Obiad: kolorowy gulasz z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym
Podwieczorek: muffinki oreo
Kolacja: lasagne z kapusty włoskiej
28 września czwartek
Śniadanie: omlet z pieca z pieczywem
II śniadanie: barszcz ukraiński
Obiad: kotlety z piersi kurczaka saute, puree ziemniaczane, mizeria
Podwieczorek ananasowo-kokosowy pudding z tapioką
Kolacja: pieczone pierożki z dipem chrzanowym
29 września piątek
Śniadanie: śniadaniowe naleśniki z twarogiem na słodko
II śniadanie: sałatka z kaszy gryczanej i pieczonego buraka ze słodkim sosem vinaigrette
Obiad: zapiekanka z batatami, cukinią i mozzarellą
Podwieczorek: ciasto z karmelizowanymi bananami
Kolacja: placki ziemniaczane z sosem paprykowym
30 września sobota
Śniadanie: drożdżowa bułeczka zapiekana
II śniadanie: sałatka na rukoli z serem pleśniowym i winogronami
Obiad: fishburger z sosem tatarskim
Podwieczorek: kremowy koktajl „szarlotka”
Kolacja: faszerowana cukinia z pieca
1 października niedziela
Śniadanie: leśne tosty z grzybami i dipem
II śniadanie: muffinki z komosą, dipem pomidorowym i pieczywem razowym
Obiad: roladki schabowe na puree z marchewką podane z kalafiorem z bułeczką
Podwieczorek: sernik z pianką i brzoskwiniami
Kolacja: makaron ryżowy z marchewką, imbirem i tofu
2 października poniedziałek
Śniadanie: cinnamon rolls
II śniadanie: krem drobiowy z grzankami
Obiad: Meat loaf podany z puree ziemniaczanym z chrzanem, sosem pieczeniowym i zielonym groszkiem
Podwieczorek: salatka z kaszą bulgur i kurczakiem
Kolacja: fit hot dog
3 października wtorek
Śniadanie: muffinki a la pizza amerykańska
II śniadanie: pasta jajeczna z pieczarkami, razowym pieczywem, rzodkiewką i kiełkami
Obiad: makaron penne z sosem Alfredo
Podwieczorek: czekoladowe brownie
Kolacja: pieczone pierożki gyros z sosem czosnkowym
4 października środa
Śniadanie: jogurt grecki z domową granolą piernikową
II śniadanie: kowbojski krem z czerwonej fasoli z nachosami
Obiad: indyk parmigianna włoskich emigrantow z kaszą kuskus, warzywa gotowane
Podwieczorek: sałatka na rukoli z grillowanym serem halloumi, suszonymi pomidorami, papryką i pestkami dyni
Kolacja: wrapy zapiekane
5 października czwartek
Śniadanie: jajko sadzone w warzywach z chlebem razowym
II śniadanie: smoothie green monster
Obiad: schab w sosie własnym podany z opiekanymi batatami i fasolką szparagową
Podwieczorek: apple pie
Kolacja: tarta z porami i suszonymi pomidorami, sałata vinaigrette
6 października piątek
Śniadanie: rollsy naleśnikowe ze szpinakiem i fetą
II śniadanie: placki kukurydziane z dressingiem ranch
Obiad: kotleciki z miruny z sosem jogurtowo-ziołowym, z ryżem i surówką z białej kapusty
Podwieczorek: carrot cake – ciasto marchewkowe z kremem
Kolacja: pachnąca zapiekanka makaronowa z mozzarellą
7 października sobota
Śniadanie: waniliowe pancakes z sałatką owocową
II śniadanie: Chef’s salad
Obiad: cheeseburger
Podwieczorek: krem z zielonego groszku z grzankami
Kolacja: nuggetsy z kurczaka z domowym sosem barbecue
8 października niedziela
Śniadanie: sandwich z sałatką z tuńczyka i warzywami
II śniadanie: sałatka cesarska z ciecierzycą i grzankami
Obiad: szaszłyki z warzywami, frytki z sosem koktajlowym, colesław z modrej kapusty
Deser: budyń jaglany z karmelizowanymi bananami
Kolacja: fasolka zapiekana z cukinią i fetą, bagietka
9 października poniedziałek
Śniadanie: śniadaniowy bowl islandzki (Islandia)
II śniadanie: kanapka z łososiem i jajkiem (Norwegia)
Obiad: indyk z warzywami po chińsku z brązowym ryżem (Chiny)
Podwieczorek: zupa gulaszowa (Węgry)
Kolacja: zawijaski bolońskie (Włochy)
10 października wtorek
Śniadanie: English breakfast (Wielka Brytania)
II śniadanie: sałatka grecka (Grecja)
Obiad: quiche ze szpinakiem i serem (Francja)
Podwieczorek: jagielnik orzechowo-czekoladowy (Polska)
Kolacja: pieczone fit sajgonki z sosem słodko-kwaśnym (Wietnam)
11 października środa
Śniadanie: bagietka zapiekana z camembertem i żurawiną (Francja)
II śniadanie: krem czosnkowy z grzankami (Czechy)
Obiad: kurczak po toskańsku z gotowanymi ziemniaczkami i brokułem (Toskania)
Podwieczorek: waniliowe syrniki z owocami (Ukraina)
Kolacja: gołąbki bez zawijania z pieczywem (Polska)
12 października czwartek
Śniadanie: jajka zapiekane na boczku z picco de gallo (Hiszpania)
II śniadanie: sałatka waldorf (Stany Zjednoczone)
Obiad: schab po bałkańsku z kaszą bulgur (Bułgaria)
Podwieczorek: smażone banany w sosie pomarańczowym (Francja)
Kolacja: rosti z sosem czosnkowym (Szwajcaria)
13 października piątek
Śniadanie: naleśniki z warzywami (Azja)
II śniadanie: zupa cytrynowa (Grecja)
Obiad: azjatycki dorsz z kaszą jaglaną i surówką z młodej kapisty i ogórka (Japonia)
Podwieczorek: princessa orzechowa (Anglia)
Kolacja: curry z bułeczką (Indie)
14 października sobota
Śniadanie: Polskie śniadanie (twarożek z kiełkami, gotowane jajko z majonezem, wędlina, rzodkiewka, szczypiorek, pieczywo)
II śniadanie: sałatka gado-gado (Indonezja)
Obiad: zapiekanka pasterska (Anglia)
Podwieczorek: jabłka zapiekane pod kruszonką (Anglia)
Kolacja: penne z pesto Genovese (Włochy)
15 października niedziela
Śniadanie: aromatyczna fritatta z burakiem i papryką (Włochy)
II śniadanie: australijski krem z cukinii (Australia)
Obiad: kurczak w warzywami po tajsku z makaronem ryżowym (Tajlandia)
Podwieczorek: koktajl egzotyczny (Karaiby)
Kolacja: sałatka ziemniaczana z razowym pieczywem (Niemcy)
16 października poniedziałek
Śniadanie: ciabatta zapiekana z czerwonym pesto, mozzarellą, oliwkami i pomidorami suszonymi
II śniadanie: carpaccio z buraka na rukoli z fetą, miodowym vinaigrette i ziarnami słonecznika
Obiad: penne bolognese
Podwieczorek: włoskie kuleczki w czekoladzie
Kolacja: krem z batatami z pieczoną kiełbaską
17 października wtorek
Śniadanie: orzechowo-bananowa owsianka z rodzynkami
II śniadanie: sałatka cezar z parmezanem
Obiad: indyk saltimbocca z kaszą jęczmienną i pieczonymi warzywami okopowymi
Podwieczorek: panna cotta z letnimi owocami
Kolacja: tagliatelle z zielonym pesto z suszonymi pomidorami
18 października środa
Śniadanie: fritatta z szynką, cukinią i mozzarellą, dip pomidorowy, razowe pieczywo
II śniadanie: krem pomidorowy z grzankami
Obiad: naleśniki po włosku
Podwieczorek: torta della nonna
Kolacja: sałatka na roszponce z prażoną cieciorką, serem pleśniowym, suszonymi pomidorami i dressingiem
19 października czwartek
Śniadanie: muffinki śniadaniowe z sałatą vinaigrette i pieczywem
II śniadanie: krem marchewkowo – pomarańczowy z pestkami dyni i grzankami
Obiad: rzymskie klopsiki w sosie pietruszkowym z opiekanymi ziemniaczkami i surówką z pora
Podwieczorek: włoski sernik z ricottą i owocami leśnymi
Kolacja: parmiggiana
20 października piątek
Śniadanie: jajko sadzone na czosnkowym szpinaku z pomidorkami cherry i pieczywem razowym
II śniadanie: krem z cukinii z serem pleśniowym
Obiad: aromatyczny dorsz pieczony, puree ziemniaczane, groszek po florencku
Podwieczorek: pianka porzeczkowa ze skórka cytrynową
Kolacja: orkiszowy bowl z warzywami i tofu teryaki
21 października sobota
Śniadanie: śniadaniowa focaccia z pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem i ziołami, sos jogurtowy
II śniadanie: hummus klasyczny, chrupkie pieczywo i słupki warzywne
Obiad: pierś z kurczaka grillowana, kremowy sos porowy, brązowy ryż i karmelizowana marchewka
Podwieczorek: fit tiramisu
Kolacja: pizza na tortilli z pepperoni, kolorową papryką, kukurydzą, cebulką i serem
22 października niedziela
Śniadanie: zapiekana bułeczka nadziewana grillowanymi warzywami
II śniadanie: wegetariański pasztet pieczarkowy, razowe pieczywo, dip chrzanowy
Obiad: spaghetti a la carbonara
Podwieczorek: słoneczny sok ananasowo-pomarańczowy z kurkumą
Kolacja: tarta z łososiem i porem
PN-PT: 8:00 - 16:00