W Best Selerze każdy tydzień jest inny, dlatego nasz catering jest nie tylko zdrowym wyborem, ale także kulinarną przygodą! Z nami skosztujesz kuchni z całego świata, będziesz delektować się fast foodami, a nawet tortami, przez cały czas mając zapewnione idealne zbilansowanie składników odżywczych oraz kaloryczność.
Wydaje się to niemożliwe? A jednak!
15 kwietnia poniedziałek
Śniadanie: cynamonowe pancakes z polewą waniliową
II śniadanie: krem drobiowy z grzankami
Obiad: Meat loaf podany z puree ziemniaczanym z chrzanem, sosem pieczeniowym i zielonym groszkiem
Podwieczorek: czekoladowe brownie
Kolacja: kurczak kung pao z ryżem
16 kwietnia wtorek
Śniadanie: muffinki a la pizza amerykańska, dip pomidorowy
II śniadanie: sałatka z tortelloni, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Obiad: indyk parmigianna włoskich emigrantow z kaszą kuskus, warzywa gotowane
Podwieczorek: kremowy shake o smaku ciasta marchewkowego
Kolacja: pieczone pierożki gyros z sosem czosnkowym
17 kwietnia środa
Śniadanie: jogurt grecki z domową granolą piernikową
II śniadanie: kowbojski krem z czerwonej fasoli z nachosami
Obiad: makaron penne z sosem Alfredo
Podwieczorek: mieszane sałaty z grillowanym serem halloumi, ogórkiem, grillowaną papryką i pestkami dyni
Kolacja: : wrapy zapiekane
18 kwietnia czwartek
Śniadanie: jajko sadzone w warzywach z chlebem razowym
II śniadanie: smoothie green monster
Obiad: schab w sosie własnym podany z opiekanymi batatami i fasolką szparagową
Podwieczorek: malinowa chmurka
Kolacja: tarta z porami i suszonymi pomidorami, sałata vinaigrette
19 kwietnia piątek
Śniadanie: rollsy naleśnikowe ze szpinakiem i fetą
II śniadanie: placki kukurydziane z dressingiem ranch
Obiad: kotleciki z miruny z sosem jogurtowo-ziołowym, z ryżem i surówką z białej kapusty
Podwieczorek: budyń jaglany z karmelizowanymi bananami
Kolacja: pachnąca zapiekanka makaronowa z mozzarellą
20 kwietnia sobota
Śniadanie: nocna owsianka kokosowa z ananasem
II śniadanie: krem z zielonego groszku z grzankami
Obiad: cheeseburger
Podwieczorek: apple pie
Kolacja: nuggetsy z kurczaka z domowym sosem barbecue
21 kwietnia niedziela
Śniadanie: sandwich z sałatką z tuńczyka i warzywami
II śniadanie: sałatka cesarska z ciecierzycą i grzankami
Obiad: szaszłyki z warzywami, frytki z sosem koktajlowym, colesław z modrej kapusty
Podwieczorek: carrot cake – ciasto marchewkowe z kremem
Kolacja: fasolka zapiekana z cukinią i fetą, bagietka
22 kwietnia poniedziałek
Śniadanie: śniadaniowy bowl islandzki (Islandia)
II śniadanie: kanapka z łososiem i jajkiem (Norwegia)
Obiad: indyk z warzywami po chińsku z brązowym ryżem (Chiny)
Podwieczorek: zupa gulaszowa (Węgry)
Kolacja: zawijaski bolońskie (Włochy)
23 kwietnia wtorek
Śniadanie: English breakfast (Wielka Brytania)
II śniadanie: sałatka grecka (Grecja)
Obiad: quiche ze szpinakiem i serem (Francja)
Podwieczorek: jagielnik orzechowo-czekoladowy (Polska)
Kolacja: pieczone fit sajgonki z sosem słodko-kwaśnym (Wietnam)
24 kwietnia środa
Śniadanie: bagietka zapiekana z camembertem i żurawiną (Francja)
II śniadanie: krem czosnkowy z grzankami (Czechy)
Obiad: kurczak po toskańsku z gotowanymi ziemniaczkami i brokułem (Toskania)
Podwieczorek: waniliowe syrniki z owocami (Ukraina)
Kolacja: gołąbki bez zawijania z pieczywem (Polska)
25 kwietnia czwartek
Śniadanie: jajka zapiekane na boczku z picco de gallo (Hiszpania)
II śniadanie: sałatka waldorf (Stany Zjednoczone)
Obiad: schab po bałkańsku z kaszą bulgur (Bułgaria)
Podwieczorek: Rafaello (Włochy)
Kolacja: rosti z sosem czosnkowym (Szwajcaria)
26 kwietnia piątek
Śniadanie: naleśniki z warzywami (Azja)
II śniadanie: zupa cytrynowa (Grecja)
Obiad: azjatycki dorsz z kaszą jaglaną i surówką z młodej kapisty i ogórka (Japonia) – uwaga- nowy przepis
Podwieczorek: princessa orzechowa (Anglia)
Kolacja: curry z bułeczką (Indie)
27 kwietnia sobota
Śniadanie: Polskie śniadanie (twarożek z kiełkami, gotowane jajko z majonezem, wędlina, rzodkiewka, szczypiorek, pieczywo)
II śniadanie: sałatka gado-gado (Indonezja)
Obiad: zapiekanka pasterska (Anglia)
Podwieczorek: jabłka zapiekane pod kruszonką (Anglia)
Kolacja: penne z pesto Genovese (Włochy)
28 kwietnia niedziela
Śniadanie: Aromatyczna fritatta z burakiem i papryką (Włochy)
II śniadanie: australijski krem z cukinii (Australia)
Obiad: Kurczak w warzywami po tajsku z makaronem ryżowym (Tajlandia)
Podwieczorek: koktajl egzotyczny (Karaiby)
Kolacja: sałatka ziemniaczana z razowym pieczywem (Niemcy)
29 kwietnia poniedziałek
Śniadanie: chlebek bananowy z serkiem waniliowym
II śniadanie: pieczone ćwiartki batatów z sosem kaparowym
Obiad: penne po hiszpańsku
Podwieczorek: torcik chałwowy
Kolacja: sałatka z pikantnym indykiem
30 kwietnia wtorek
Śniadanie: śniadaniowa quesadilla ze szpinakiem i sosem jogurtowym
II śniadanie: ensalada mixta z razowym pieczywem
Obiad: baskijski kociołek z bułeczką pełnoziarnistą
Podwieczorek: ciasto czarny las
Kolacja: krem z pora z prażonymi pestkami słonecznika
1 maja środa
Śniadanie: jogurt grecki z domową granolą i świeżymi owocami
II śniadanie: meksykańska zupa z fasolą i kurczakiem
Obiad: fajitas zapiekane w tortilli, sałata z sosem balsamicznym
Podwieczorek: deser warstwowy z musem malinowym
Kolacja: argentyńskie empanadas, dip szczypiorkowy
2 maja czwartek
Śniadanie: huevos rancheros
II śniadanie: patatas bravas z sałatką
Obiad: polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z kaszą jaglaną i i surówką z białej kapusty
Podwieczorek: deser chia z brzoskwiniami
Kolacja: zapiekanka mexicana na bagietce
3 maja piątek
Śniadanie: muffinki śniadaniowe ze szpinakiem i serem solankowym, pieczywo
II śniadanie: sałatka meksykańska z brązowym ryżem
Obiad: pieczona ryba na aromatycznym spaghetti z pesto, groszkiem i parmezanem
Podwieczorek: kokosowe ciasto rafaello fit z konfiturą
Kolacja: krem fasolowo-paprykowy
4 maja sobota
Śniadanie: pancakes na maślance z serkiem bananowym i rodzynkami
II śniadanie: sałatka z grillowanym tofu, świeżymi warzywami i orzechami laskowymi
Obiad: cukinia nadziewana mięsem i pieczarkami, zapiekana pod mozzarellą, roszponka vinaigrette
Podwieczorek: pomarańczowe delicje szamańskie
Kolacja: albondigas z bułeczką
5 maja Niedziela
Śniadanie: bułka śniadaniowa z pieca z warzywami i mozzarellą
II śniadanie: placuszki ziemniaczano-cukiniowe z dipem tzatziki
Obiad: chilli con carne z kaszą pęczak
Podwieczorek: meksykańskie ciasteczka czekoladowe
Kolacja: paella wegetariańska
6 maja poniedziałek
Śniadanie: domowa pita z fetą i grillowanymi warzywami
II śniadanie: sałatka nicejska
Obiad: zraziki z puree ziemniaczano-selerowym i buraczkami
Podwieczorek: kremowe ciastko budyniowe
Kolacja: brukselka zapiekana pod beszamelem i parmezanem
7 maja wtorek
Śniadanie: Croque monsieur z ketchupem i sałatą vinaigrette
II śniadanie: zupa krem vichyssoise
Obiad: klasyczny de volaille, opiekane ziemniaczki, fasolka szparagowa
Podwieczorek: deser snickers
Kolacja: pomidory z pieca faszerowane mięsem
8 maja środa
Śniadanie: fritatta a la francaise z bagietką
II śniadanie: bataty zapiekane z indykiem
Obiad: schab w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną i surówką z kiszonej kapusty
Podwieczorek: tort szwarcwaldzki
Kolacja: sałatka z kaszy bulgur, pieczonego łososia i selera naciowego z cytrynowym sosem vinaigrette
9 maja czwartek
Śniadanie: francuskie ciastko śniadaniowe ze szpinakiem
II śniadanie: fazulovica
Obiad: musaka
Podwieczorek: apfelkuchen
Kolacja: risotto z kurczakiem
10 maja piątek
Śniadanie: zapiekana bułeczka nadziewana
II śniadanie: patatosalata – grecka sałatka ziemniaczana
Obiad: kotlety z batata z sosem pomidorowym i surówką z modrej kapusty
Podwieczorek: fit ptysie z kremem jogurtowym i owocami
Kolacja: souvlaki z frytkami z batatów i sosem tzatziki
11 maja sobota
Śniadanie: jajko sadzone na ratatuille z pieczywem razowym
II śniadanie: krem z buraków z fetą
Obiad: pastisio – zapiekanka z makaronem, rukola vinaigrette
Podwieczorek: delicja malinowa
Kolacja: sałatka z kurczakiem w sezamie, camembertem i żurawiną
12 maja niedziela
Śniadanie: grecka quesadilla z grillowaną papryką
II śniadanie: pieczone warzywa
Obiad: pełnoziarniste spaghetti bolońskie z pulpetami
Podwieczorek: jogurt grecki z orzechami i bananem
Kolacja: tarta z brokułami serem
13 maja poniedziałek
Śniadanie: pasta z łososia z warzywami i razowym pieczywem
II śniadanie: ogórkowa zupa babci
Obiad: zrazy w sosie pomidorowo-pieczeniowym, młode ziemniaki gotowane, duszona kapusta modra
Podwieczorek: koktajl straciatella
Kolacja: krokiety ze szpinakiem i białym serem, sos czosnkowy
14 maja wtorek
Śniadanie: śniadaniowe muffinki z pieczarkami
II śniadanie: leczo z bułeczką pełnoziarnistą
Obiad: pulpeciki z indyka w kremowym sosie z kaszą jęczmienną, tarte buraczki
Podwieczorek: fit ciasto z jabłkami i cynamonem
Kolacja: kolorowa sałatka z makaronem i tuńczykiem
15 maja środa
Śniadanie: pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rzodkiewka, papryka, pieczywo razowe
II śniadanie: sałatka z grillowanym kurczakiem
Obiad: kuleczki z mięsa mielonego z puree z marchewką i fasolką szparagową
Podwieczorek: domowy batonik bajeczny
Kolacja: wiosenna zapiekanka
16 maja czwartek
Śniadanie: kanapki z pastą z czerwonej fasoli i kiełkami
II śniadanie: zupa koperkowa mamy
Obiad: kurczak w sosie z brokułami z ryżem i surówką z białej kapusty
Podwieczorek: kruche ciasto z owocami leśnymi i bezą
Kolacja: kotlety ruskie z surówką z marchewki
17 maja piątek
Śniadanie: omlet po polsku z chlebem pełnoziarnistym
II śniadanie: sałatka z grillowaną cukinią, cieciorką i serem solankowym
Obiad: jajko sadzone, opiekane ziemniaki z ziołami, mizeria
Podwieczorek: ciasto śnieżny puch z malinami
Kolacja: klasyczne polskie gołąbki
18 maja sobota
Śniadanie: jajka nadziewane, pieczywo, mini sałata z sosem vinaigrette, słupki ogórka
II śniadanie: tradycyjna pomidorowa z makaronem
Obiad: buef stroganoff z kaszą i ogórkiem kiszonym
Podwieczorek: czekoladowiec
Kolacja: naleśniki z warzywami i dipem jogurtowym
19 maja niedziela
Śniadanie: kanapki z pastą z suszonych pomidorów
II śniadanie: niedzielny rosół
Obiad: kuleczki rybne z kaszą kuskus i surówką z kiszonej kapusty i marchewki
Podwieczorek: placek maślankowy z truskawkami
Kolacja: bigos z bułeczką
PN-PT: 8:00 - 16:00