Start Jadłospis

Jadłospis

W Best Selerze każdy tydzień jest inny, dlatego nasz catering jest nie tylko zdrowym wyborem, ale także kulinarną przygodą! Z nami skosztujesz kuchni z całego świata, będziesz delektować się fast foodami, a nawet tortami, przez cały czas mając zapewnione idealne zbilansowanie składników odżywczych oraz kaloryczność.

Wydaje się to niemożliwe? A jednak!

Tygodnie tematyczne w pakiecie BEST:

Tydzień amerykański

15 kwietnia poniedziałek

Śniadanie: cynamonowe pancakes z polewą waniliową

II śniadanie: krem drobiowy z grzankami

Obiad: Meat loaf podany z puree ziemniaczanym z chrzanem, sosem pieczeniowym i zielonym groszkiem

Podwieczorek: czekoladowe brownie

Kolacja: kurczak kung pao z ryżem

16 kwietnia wtorek

Śniadanie: muffinki a la pizza amerykańska, dip pomidorowy

II śniadanie: sałatka z tortelloni, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Obiad: indyk parmigianna włoskich emigrantow z kaszą kuskus, warzywa gotowane

Podwieczorek: kremowy shake o smaku ciasta marchewkowego

Kolacja: pieczone pierożki gyros z sosem czosnkowym

17 kwietnia środa

Śniadanie: jogurt grecki z domową granolą piernikową

II śniadanie: kowbojski krem z czerwonej fasoli z nachosami

Obiad: makaron penne z sosem Alfredo

Podwieczorek: mieszane sałaty z grillowanym serem halloumi, ogórkiem, grillowaną papryką i pestkami dyni

Kolacja: : wrapy zapiekane

18 kwietnia czwartek

Śniadanie: jajko sadzone w warzywach z chlebem razowym

II śniadanie: smoothie green monster

Obiad:  schab w sosie własnym podany z opiekanymi batatami i fasolką szparagową

Podwieczorek: malinowa chmurka

Kolacja: tarta z porami i suszonymi pomidorami, sałata vinaigrette

19 kwietnia piątek

Śniadanie: rollsy naleśnikowe ze szpinakiem i fetą

II śniadanie: placki kukurydziane z dressingiem ranch

Obiad: kotleciki z miruny z sosem jogurtowo-ziołowym, z ryżem i surówką z białej kapusty

Podwieczorek: budyń jaglany z karmelizowanymi bananami

Kolacja: pachnąca zapiekanka makaronowa z mozzarellą

20 kwietnia sobota

Śniadanie: nocna owsianka kokosowa z ananasem

II śniadanie: krem z zielonego groszku z grzankami

Obiad: cheeseburger

Podwieczorek: apple pie

Kolacja: nuggetsy z kurczaka z  domowym sosem barbecue

21 kwietnia niedziela

Śniadanie: sandwich z sałatką z tuńczyka i warzywami

II śniadanie: sałatka cesarska z ciecierzycą i grzankami

Obiad: szaszłyki z warzywami, frytki z sosem koktajlowym, colesław z modrej kapusty

Podwieczorek: carrot cake – ciasto marchewkowe z kremem

Kolacja: fasolka zapiekana z cukinią i fetą, bagietka

Tydzień w podróży dookoła świata

22 kwietnia poniedziałek

Śniadanie: śniadaniowy bowl islandzki (Islandia)

II śniadanie: kanapka z łososiem i jajkiem (Norwegia)

Obiad: indyk z warzywami po chińsku z brązowym ryżem (Chiny)

Podwieczorek: zupa gulaszowa (Węgry)

Kolacja: zawijaski bolońskie (Włochy)

23 kwietnia wtorek

Śniadanie: English breakfast (Wielka Brytania)

II śniadanie: sałatka grecka (Grecja)

Obiad: quiche ze szpinakiem i serem (Francja)

Podwieczorek: jagielnik orzechowo-czekoladowy (Polska)

Kolacja: pieczone fit sajgonki z sosem słodko-kwaśnym (Wietnam)

24 kwietnia środa

Śniadanie: bagietka zapiekana z camembertem i żurawiną (Francja)

II śniadanie: krem czosnkowy z grzankami (Czechy)

Obiad: kurczak po toskańsku z gotowanymi ziemniaczkami i brokułem (Toskania)

Podwieczorek: waniliowe syrniki z owocami (Ukraina)

Kolacja: gołąbki bez zawijania z pieczywem (Polska)

25 kwietnia czwartek

Śniadanie: jajka zapiekane na boczku z picco de gallo (Hiszpania)

II śniadanie: sałatka waldorf (Stany Zjednoczone)

Obiad: schab po bałkańsku z kaszą bulgur (Bułgaria)

Podwieczorek: Rafaello (Włochy)

Kolacja: rosti z sosem czosnkowym (Szwajcaria)

26 kwietnia piątek

Śniadanie: naleśniki z warzywami (Azja)

II śniadanie: zupa cytrynowa (Grecja)

Obiad: azjatycki dorsz z kaszą jaglaną i surówką z młodej kapisty i ogórka (Japonia) – uwaga- nowy przepis

Podwieczorek: princessa orzechowa (Anglia)

Kolacja: curry z bułeczką  (Indie)

27 kwietnia sobota

Śniadanie: Polskie śniadanie (twarożek z kiełkami, gotowane jajko z majonezem, wędlina, rzodkiewka, szczypiorek, pieczywo)

II śniadanie: sałatka gado-gado (Indonezja)

Obiad: zapiekanka pasterska (Anglia)

Podwieczorek: jabłka zapiekane pod kruszonką (Anglia)

Kolacja: penne z pesto Genovese  (Włochy)

28 kwietnia niedziela

Śniadanie: Aromatyczna fritatta z burakiem i papryką (Włochy)

II śniadanie: australijski krem z cukinii (Australia)

Obiad: Kurczak w warzywami po tajsku z makaronem ryżowym (Tajlandia)

Podwieczorek: koktajl egzotyczny (Karaiby)

Kolacja: sałatka ziemniaczana z razowym pieczywem (Niemcy)

Tydzień kuchni hiszpańskiej i latino

29 kwietnia poniedziałek

Śniadanie: chlebek bananowy z serkiem waniliowym

II śniadanie: pieczone ćwiartki batatów z sosem kaparowym

Obiad: penne po hiszpańsku

Podwieczorek: torcik chałwowy

Kolacja: sałatka z pikantnym indykiem

30 kwietnia wtorek

Śniadanie: śniadaniowa quesadilla ze szpinakiem i sosem jogurtowym

II śniadanie: ensalada mixta z razowym pieczywem

Obiad: baskijski kociołek z bułeczką pełnoziarnistą

Podwieczorek: ciasto czarny las

Kolacja: krem z pora z prażonymi pestkami słonecznika

1 maja środa

Śniadanie: jogurt grecki z domową granolą i świeżymi owocami

II śniadanie: meksykańska zupa z fasolą i kurczakiem

Obiad: fajitas zapiekane w tortilli, sałata z sosem balsamicznym

Podwieczorek: deser warstwowy z musem malinowym

Kolacja: argentyńskie empanadas, dip szczypiorkowy

2 maja czwartek

Śniadanie: huevos rancheros

II śniadanie: patatas bravas z sałatką

Obiad: polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z kaszą jaglaną i i surówką z białej kapusty

Podwieczorek: deser chia z brzoskwiniami

Kolacja:  zapiekanka mexicana na bagietce

3 maja piątek

Śniadanie: muffinki śniadaniowe ze szpinakiem i serem solankowym, pieczywo

II śniadanie: sałatka meksykańska z brązowym ryżem

Obiad: pieczona ryba na aromatycznym spaghetti z pesto, groszkiem i parmezanem

Podwieczorek: kokosowe ciasto rafaello fit z konfiturą

Kolacja: krem fasolowo-paprykowy

4 maja sobota

Śniadanie: pancakes na maślance z serkiem bananowym i rodzynkami

II śniadanie: sałatka z grillowanym tofu, świeżymi warzywami i orzechami laskowymi

Obiad: cukinia nadziewana mięsem i pieczarkami, zapiekana pod mozzarellą, roszponka vinaigrette

Podwieczorek: pomarańczowe delicje szamańskie

Kolacja: albondigas z bułeczką

5 maja Niedziela

Śniadanie: bułka śniadaniowa z pieca z warzywami i mozzarellą

II śniadanie: placuszki ziemniaczano-cukiniowe z dipem tzatziki

Obiad: chilli con carne z kaszą pęczak

Podwieczorek: meksykańskie ciasteczka czekoladowe

Kolacja: paella wegetariańska

Tydzień kuchni greckiej i francuskiej

6 maja poniedziałek

Śniadanie: domowa pita z fetą i grillowanymi warzywami

II śniadanie: sałatka nicejska

Obiad: zraziki z puree ziemniaczano-selerowym i buraczkami

Podwieczorek: kremowe ciastko budyniowe

Kolacja: brukselka zapiekana pod beszamelem i parmezanem

7 maja wtorek

Śniadanie: Croque monsieur z ketchupem i sałatą vinaigrette

II śniadanie: zupa krem vichyssoise

Obiad: klasyczny de volaille, opiekane ziemniaczki, fasolka szparagowa

Podwieczorek: deser snickers

Kolacja: pomidory z pieca faszerowane mięsem

8 maja środa

Śniadanie: fritatta a la francaise z bagietką

II śniadanie: bataty zapiekane z indykiem

Obiad: schab w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną i surówką z kiszonej kapusty

Podwieczorek: tort szwarcwaldzki

Kolacja: sałatka z kaszy bulgur, pieczonego łososia i selera naciowego z cytrynowym sosem vinaigrette

9 maja czwartek

Śniadanie: francuskie ciastko śniadaniowe ze szpinakiem

II śniadanie: fazulovica

Obiad: musaka

Podwieczorek: apfelkuchen

Kolacja: risotto z kurczakiem

10 maja piątek

Śniadanie: zapiekana bułeczka nadziewana

II śniadanie: patatosalata – grecka sałatka ziemniaczana

Obiad: kotlety z batata z sosem pomidorowym i surówką z modrej kapusty

Podwieczorek: fit ptysie z kremem jogurtowym i owocami

Kolacja: souvlaki z frytkami z batatów i sosem tzatziki

11 maja sobota

Śniadanie: jajko sadzone na ratatuille z pieczywem razowym

II śniadanie: krem z buraków z fetą

Obiad: pastisio – zapiekanka z makaronem, rukola vinaigrette

Podwieczorek: delicja malinowa

Kolacja: sałatka z kurczakiem w sezamie, camembertem i żurawiną

12 maja niedziela

Śniadanie: grecka quesadilla z grillowaną papryką

II śniadanie: pieczone warzywa

Obiad: pełnoziarniste spaghetti bolońskie z pulpetami

Podwieczorek: jogurt grecki z orzechami i bananem

Kolacja: tarta z brokułami serem

Tydzień tradycyjnej kuchni polskiej

13 maja poniedziałek

Śniadanie: pasta z łososia z warzywami i razowym pieczywem

II śniadanie:  ogórkowa zupa babci

Obiad: zrazy w sosie pomidorowo-pieczeniowym, młode ziemniaki gotowane, duszona kapusta modra

Podwieczorek: koktajl straciatella

Kolacja: krokiety ze szpinakiem i białym serem, sos czosnkowy

14 maja wtorek

Śniadanie: śniadaniowe muffinki z pieczarkami

II śniadanie: leczo z  bułeczką pełnoziarnistą

Obiad: pulpeciki z indyka w kremowym sosie z kaszą jęczmienną, tarte buraczki 

Podwieczorek: fit ciasto z jabłkami i cynamonem

Kolacja: kolorowa sałatka z makaronem i tuńczykiem

15 maja środa

Śniadanie: pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rzodkiewka, papryka, pieczywo razowe

II śniadanie: sałatka z grillowanym kurczakiem

Obiad: kuleczki z mięsa mielonego z puree z marchewką i fasolką szparagową

Podwieczorek: domowy batonik bajeczny

Kolacja:  wiosenna zapiekanka

16 maja czwartek

Śniadanie: kanapki z pastą z czerwonej fasoli i kiełkami

II śniadanie: zupa koperkowa mamy

Obiad: kurczak w sosie z brokułami z ryżem i surówką z białej kapusty

Podwieczorek: kruche ciasto z owocami leśnymi i bezą

Kolacja: kotlety ruskie z surówką z marchewki

17 maja piątek

Śniadanie: omlet po polsku z chlebem pełnoziarnistym

II śniadanie: sałatka z grillowaną cukinią, cieciorką i serem solankowym

Obiad: jajko sadzone, opiekane ziemniaki z ziołami, mizeria

Podwieczorek: ciasto śnieżny puch z malinami

Kolacja: klasyczne polskie gołąbki

18 maja sobota

Śniadanie: jajka nadziewane, pieczywo, mini sałata z sosem vinaigrette, słupki ogórka

II śniadanie: tradycyjna pomidorowa z makaronem

Obiad: buef stroganoff z kaszą i ogórkiem kiszonym

Podwieczorek: czekoladowiec

Kolacja: naleśniki z warzywami i dipem jogurtowym

19 maja niedziela

Śniadanie: kanapki z pastą z suszonych pomidorów

II śniadanie:  niedzielny rosół

Obiad: kuleczki rybne z kaszą kuskus i surówką z kiszonej kapusty i marchewki

Podwieczorek: placek maślankowy z truskawkami

Kolacja: bigos z bułeczką

Zamów
swój Bestselerowy pakiet!

już od 46,00 zł / dzień

Kontakt

PN-PT: 8:00 - 16:00

©Copyright Best Seler 2021
Realizacja NiceIT