W Best Selerze każdy tydzień jest inny, dlatego nasz catering jest nie tylko zdrowym wyborem, ale także kulinarną przygodą! Z nami skosztujesz kuchni z całego świata, będziesz delektować się fast foodami, a nawet tortami, przez cały czas mając zapewnione idealne zbilansowanie składników odżywczych oraz kaloryczność.
Wydaje się to niemożliwe? A jednak!
16 stycznia poniedziałek
Śniadanie: domowa granola z pieczonym bananem i jogurtem greckim
II śniadanie: muffinki z komosą, dipem pomidorowym i pieczywem razowym
Obiad: Obiad: szarpany kurczak podany z kasza jaglaną i surówką z pora, marchewki i jabłka
Podwieczorek: ciasto cytrynowe z lukrem
Kolacja: śródziemnomorska tarta
17 stycznia wtorek
Śniadanie: śniadaniowe wrapy w stylu azjatyckim
II śniadanie: pieczone pierożki z dipem chrzanowym
Obiad: aromatyczne pulpeciki w sosie z papryką i pieczarkami podane z puree ziemniaczanym
Podwieczorek: muffinki oreo
Kolacja: spaghetti z jarmużem
18 stycznia środa
Śniadanie: omlet z pieca z pieczywem
II śniadanie: pieczone warzywa korzeniowe z sosem orzechowym
Obiad: kurczak curry z ryżem basmati
Podwieczorek: zapiekane gruszki z malinami i skyrem
Kolacja: czosnkowa zupa krem z grzankami
19 stycznia czwartek
Śniadanie: chlebek bananowy z serkiem waniliowym
II śniadanie: faszerowana cukinia z pieca
Obiad: duszony schab w sosie własnym, ziemniaczki, buraczki na ciepło
Podwieczorek: złoty koktajl ananasowy z migdałami
Kolacja: kotlety z tofu i kapusty kiszonej z sosem czosnkowym
20 stycznia piątek
Śniadanie: leśne tosty z grzybami i dipem
II śniadanie: sałatka jesienna z pieczonym burakiem, fetą, orzechami i żurawiną
Obiad: wegetariańskie burgery z pieczonymi ziemniakami, sosem majonezowym i colesławem z modrej kapusty
Podwieczorek: kokosowe ciasto rafaello fit z konfiturą
Kolacja: gulasz z czarną fasolą i kukurydzą podany z kaszą jaglaną
21 stycznia sobota
Śniadanie: śniadaniowe naleśniki z twarogiem na słodko
II śniadanie: krem z pora z prażonymi pestkami słonecznika
Obiad: kociołek chłopski z kaszą pęczak
Podwieczorek: ciasto z kremem i malinami
Kolacja: fasolka po bretońsku z razowym chlebem
22 stycznia niedziela
Śniadanie: drożdżowa bułeczka nadziewana
II śniadanie: sałatka z pikantnym indykiem
Obiad: pieczone udka curry z dynią i ziemniakami
Podwieczorek: sernik na jaglanym spodzie
Kolacja: duszone warzywa z brązowym ryżem
23 stycznia poniedziałek
Śniadanie: omlet z chorizo i pieczywem
II śniadanie: rukola z pomidorkami cherry, fetą, zielonymi oliwkami, prażonymi ziarnami dyni i sosem miodowym
Obiad: kurczak po seczuańsku z makaronem ryżowym
Podwieczorek: tort bezowy z kremem i porzeczkami
Kolacja: zupa ziemniaczana ze szczypiorkiem
24 stycznia wtorek
Śniadanie: śniadaniowa tortilla z duszonym szpinakiem i serem greckim, dip ziołowy
II śniadanie: domowy sok kubuś
Obiad: zapiekanka pasterska
Podwieczorek: tort czekoladowo-wiśniowy
Kolacja: placki z pora z sosem tzatziki
25 stycznia środa
Śniadanie: śniadaniowa pizza na cieście francuskim
II śniadanie: złoty krem z pieczonych warzyw z płatkami migdałów
Obiad: fit burger z sosem majonezowym, coleslaw
Podwieczorek: ciasto marchewkowe z kremem cytrynowym
Kolacja: sałatka z grillowanymi pieczarkami, serem i orzechami laskowymi
26 stycznia czwartek
Śniadanie: klasyczna szakszuka z bagietką
II śniadanie: hummus z pieczonym czosnkiem, chrupkie pieczywo, seler naciowy i zielony ogórek
Obiad: gulasz węgierski z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi
Podwieczorek: torcik jogurtowo-malinowy
Kolacja: pilaw z warzywami i kurczakiem
27 stycznia piątek
Śniadanie: tost z czerwonym pesto, szynką i mozzarellą oraz sosem tysiąca wysp
II śniadanie: krem z białych warzyw z ziarnami słonecznika
Obiad: kotlety z soczewicy i batatów z kaszą jaglaną z pietruszką i serem feta, surówka kapusty pekińskiej
Podwieczorek: whoopie pie
Kolacja: zielony naleśnik z wegańskim łososiem i kremowym serkiem, mini sałatka z dressingiem
28 stycznia sobota
Śniadanie: pasta z suszonymi pomidorami, sałatka vinaigrette
II śniadanie: zupa porowa z grzankami
Obiad: klopsiki szwedzkie, puree z selerem, buraczki
Podwieczorek: ciasto bananowe z kremem
Kolacja: zapiekanka z makaronem orzo
29 stycznia niedziela
Śniadanie: bułeczki zapiekane z farszem z bakłażanem
II śniadanie: sałatka z grillowanych warzyw
Obiad: schab z suszonymi pomidorami, gotowane ziemniackzi z koperkiem, marchewka z groszkiem
Podwieczorek: snickers
Kolacja: dorsz w czerwonym curry z ryżem basmati, fasolka szparagowa
30 stycznia poniedziałek
Śniadanie: tortilla de patatas z warzywami, dip pomidorowy
II śniadanie: pieczone ćwiartki batatów z sosem kaparowym
Obiad: chilli con carne z ryżem
Podwieczorek: torcik chałwowy
Kolacja: argentyńskie empanadas, dip szczypiorkowy
31 stycznia wtorek
Śniadanie: śniadaniowa quesadilla ze szpinakiem i sosem jogurtowym
II śniadanie: ensalada mixta z razowym pieczywem
Obiad: hiszpański kociołek z bułeczką pełnoziarnistą
Musi być bułeczka aby nie dublować chleba
Podwieczorek: serniczek pina colada
Kolacja: placuszki ziemniaczano-cukiniowe z dipem tzatziki
1 lutego środa
Śniadanie: bułka śniadaniowa z pieca z warzywami i mozzarellą
II śniadanie: meksykańska zupa z fasolą i kurczakiem
Obiad: fajitas zapiekane w tortilli, sałata z sosem balsamicznym
Podwieczorek: deser warstwowy z musem malinowym
Kolacja: bacalao – krokiety rybne z sosem tatarskim i pieczywem, colesław z modrej kapusty
2 lutego czwartek
Śniadanie: huevos rancheros
II śniadanie: patatas bravas z sałatką
Obiad: polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z ziemniaczkami i surówką z białej kapusty
Podwieczorek: pudding chia z brzoskwiniami
Kolacja: meksykańska zapiekanka na bagietce
3 lutego piątek
Śniadanie: pasta mexicana z pieczywem
II śniadanie: sałatka meksykańska z brązowym ryżem
Obiad: pieczona ryba na aromatycznym spaghetti z pesto, groszkiem i parmezanem
Podwieczorek: ciasto z kremem kokosowym
Kolacja: krem fasolowo-paprykowy
4 lutego sobota
Śniadanie: kanapka wiosenna „precz z zimą” (do złożenia)
II śniadanie: albondigas z bułeczką
Obiad: cukinia nadziewana mięsem i pieczarkami, zapiekana pod mozzarellą, roszponka vinaigrette
Podwieczorek: jogurtowy deser z kruszonką i karmelizowanymi jabłkami
Kolacja: pęczak smażony z batatami, jarmużem, papryką i fetą
5 lutego niedziela
Śniadanie: muffinki śniadaniowe ze szpinakiem i serem solankowym, pieczywo
II śniadanie: pinchos (hummus, oliwki zielone, oliwki czarne, suszone pomidory, krakersy pełnoziarniste)
Obiad: zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
Podwieczorek: czarny las
Kolacja: paella wegetariańska
6 lutego poniedziałek
Śniadanie: domowa pita z grillowanymi warzywami
II śniadanie: słupki świeżych warzyw z dipem blue cheese
Obiad: zraziki z puree ziemniaczano-selerowym i buraczkami
Podwieczorek: kremowe ciastko budyniowe
Kolacja: sałatka nicejska
7 lutego wtorek
Śniadanie: Croque monsieur z ketchupem i sałatą vinaigrette
II śniadanie: zupa krem vichyssoise
Obiad: klasyczny de volaille, opiekane ziemniaczki, fasolka szparagowa
Podwieczorek: deser snickers
Kolacja: pomidory z pieca faszerowane mięsem
8 lutego środa
Śniadanie: fritatta a la francaise z bagietką
II śniadanie: bataty zapiekane z indykiem
Obiad: schab w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną i surówką z kiszonej kapusty
Podwieczorek: tort szwarcwaldzki
Kolacja: sałatka z kaszy bulgur, pieczonego łososia i selera naciowego z cytrynowym sosem vinaigrette
9 lutego czwartek
Śniadanie: francuskie ciastko śniadaniowe ze szpinakiem
II śniadanie: fazulovica
Obiad: klasyczna musaka
Podwieczorek: koktajl owoce leśne
Kolacja: risotto z kurczakiem
10 lutego piątek
Śniadanie: zapiekana bułeczka nadziewana
II śniadanie: patatosalata – grecka sałatka ziemniaczana
Obiad: koteciki warzywno – ziemniaczane z sosem jogurtowym, surówka z marchewki
Podwieczorek: fit ptysie z kremem jogurtowym i owocami
Kolacja: souvlaki z frytkami z batatów i sosem tzatziki
11 lutego sobota
Śniadanie: jajko sadzone na ratatuille z pieczywem razowym
II śniadanie: krem z buraków z fetą
Obiad: pastisio – zapiekanka z makaronem, rukola vinaigrette
Podwieczorek: crepes suzette z sosem pomarańczowym
Kolacja: sałatka z kurczakiem w sezamie, camembertem i żurawiną
12 lutego niedziela
Śniadanie: grecka quesadilla z grillowaną papryką
II śniadanie: pieczone warzywa
Obiad: pełnoziarniste spaghetti bolońskie z pulpetami
Podwieczorek: apfelkuchen
Kolacja: tarta z brokułami serem
13 lutego poniedziałek
Śniadanie: zawijane bułeczki śniadaniowe na ciepło
II śniadanie: krem drobiowy z grzankami
Obiad: Meat loaf podany z puree ziemniaczanym z chrzanem, sosem pieczeniowym i zielonym groszkiem
Podwieczorek: salatka z kaszą bulgur i kurczakiem
Kolacja: nowoorelańska jambalaya
14 lutego wtorek
Śniadanie: bananowa kasza jaglana z orzechami
II śniadanie: rollsy naleśnikowe ze szpinakiem i fetą
Obiad: makaron penne z sosem Alfredo
Podwieczorek: czekoladowe brownie
Kolacja: fit hot dog
15 lutego środa
Śniadanie: jogurt grecki z domową granolą piernikową
II śniadanie: kowbojski krem z czerwonej fasoli z nachosami
Obiad: szaszłyki z warzywami, frytki z sosem koktajlowym, colesław z modrej kapusty
Frytki mogą być gotowe bo krojenie ziemniaków trwa wieki! Zrobimy je w piekarniku.
Podwieczorek: sałatka na rukoli z grillowanym serem halloumi, suszonymi pomidorami, papryką i pestkami dyni
Kolacja: : wrapy zapiekane
16 lutego czwartek
Śniadanie: jajko sadzone w warzywach z razowym pieczywem
II śniadanie: smoothie green monster
Obiad: schab w sosie własnym podany z opiekanymi batatami i fasolką szparagową
Podwieczorek: apple pie
Kolacja: tarta z porami i suszonymi pomidorami, sałata vinaigrette
17 lutego piątek
Śniadanie: Aromatyczna fritatta z burakiem i papryką
II śniadanie: placki kukurydziane z dressingiem ranch
Obiad: kotleciki z miruny z sosem jogurtowo-ziołowym, z ryżem i surówką z białej kapusty
Podwieczorek: carrot cake – ciasto marchewkowe z kremem
Kolacja: pachnąca zapiekanka makaronowa z mozzarellą
18 lutego sobota
Śniadanie: waniliowe pancakes z sałatką owocową
II śniadanie: Chef’s salad
Obiad: cheeseburger
Podwieczorek: krem z zielonego groszku z grzankami
Kolacja: nuggetsy z kurczaka z domowym sosem barbecue
19 lutego niedziela
Śniadanie: sandwich z sałatką z tuńczyka i warzywami
II śniadanie: sałatka cesarska z ciecierzycą i grzankami
Obiad: indyk parmigianna włoskich emigrantow z kaszą kuskus, warzywa gotowane
Deser: budyń jaglany z karmelizowanymi bananami
Kolacja: pieczone pierożki gyros z sosem czosnkowym
20 lutego poniedziałek
Śniadanie: śniadaniowy bowl islandzki (Islandia)
II śniadanie: kanapka z łososiem i jajkiem (Norwegia)
Obiad: indyk z warzywami po chińsku z brązowym ryżem (Chiny)
Podwieczorek: zupa gulaszowa (Węgry)
Kolacja: zawijaski bolońskie (Włochy)
21 lutego wtorek
Śniadanie: English breakfast (Wielka Brytania)
II śniadanie: sałatka grecka (Grecja)
Obiad: quiche ze szpinakiem i serem (Francja)
Podwieczorek: delikatne ciasto z krem piernikowym (Polska)
Kolacja: pieczone fit sajgonki z sosem słodko-kwaśnym (Wietnam)
22 lutego środa
Śniadanie: omlet włoski z parmezanem i ricottą (Włochy)
II śniadanie: krem marchewkowo-pomarańczowy z imbirem i grzankami (Indie)
Obiad: kurczak po toskańsku z gotowanymi ziemniaczkami i brokułem (Toskania)
Podwieczorek: waniliowe syrniki z owocami (Ukraina)
Kolacja: gołąbki bez zawijania z pieczywem (Polska)
23 lutego czwartek
Śniadanie: jajka zapiekane na boczku z picco de gallo (Hiszpania)
II śniadanie: sałatka waldorf (Stany Zjednoczone)
Obiad: schab po bałkańsku z kaszą bulgur (Bułgaria)
Podwieczorek: smażone banany w sosie pomarańczowym (Francja)
Kolacja: rosti z sosem czosnkowym (Szwajcaria)
24 lutego piątek
Śniadanie: naleśniki z warzywami (Azja)
II śniadanie: zupa cytrynowa (Grecja)
Obiad: ryba po azjatycku z kaszą jaglaną i surówką z młodej kapisty i ogórka (Japonia) – uwaga- nowy przepis
Podwieczorek: ciasteczka owsiane z żurawiną (Anglia)
Kolacja: curry z bułeczką (Indie)
25 lutego sobota
Śniadanie: Polskie śniadanie (twarożek z kiełkami, gotowane jajko z majonezem, wędlina, rzodkiewka, szczypiorek, pieczywo)
II śniadanie: sałatka gado-gado (Indonezja)
Obiad: zapiekanka pasterska (Anglia)
Podwieczorek: jabłka zapiekane pod kruszonką (Anglia)
Kolacja: penne z pesto Genovese (Włochy)
26 lutego niedziela
Śniadanie: bagietka zapiekana z camembertem i żurawiną (Francja)
II śniadanie: australijski krem z cukinii (Australia)
Obiad: Kurczak w warzywami po tajsku z makaronem ryżowym (Tajlandia)
Podwieczorek: koktajl egzotyczny (Karaiby)
Kolacja: sałatka ziemniaczana z razowym pieczywem (Niemcy)
PN-PT: 8:00 - 16:00